L'Institut Català del Sòl i el consorci Localret col·laboraran en el desenvolupament d'infraestructures de telecomunicacions en els sectors industrials, d'activitats econòmiques i residencials que promou l'Incasol. Amb aquest acord es vol dotar a aquests sectors de serveis d'alt nivell tecnològic i millorar l'accés de les empreses i la població a la societat de la informació.

El conveni que han signat el director de l’Institut Català del Sòl, Emili Mas, i el president del consorci local Localret, Pere Navarro, estableix que totes les promocions de l’Incasol inclouran en el seus serveis bàsics les infraestructures necessàries per a garantir els serveis de telecomunicacions i els serveis de comunicació electrònica que hi van vinculats.

L’Incasol i Localret treballaran conjuntament en el disseny del projectes, l’execució i la supervisió en la incorporació de les xarxes de comunicació als nous sectors que promogui l’Incasol. En aquest sentit s’executaran estudis i diferents proves pilot per tal d’establir quins han de ser els estàndards de desplegament de les infraestructures de telecomunicacions.

El conveni marc respon a l’objectiu del Govern de la Generalitat de desplegar en el territori les infraestructures de telecomunicació necessàries, i especialment les infraestructures de banda ampla, que facilitin l’accés de la població a la Societat de la Informació, evitant la denominada bretxa digital i possibilitant d'aquesta manera un impuls a la competitivitat del sector empresarial del país.

En aquest sentit, les actuacions de promoció de sòl residencial, industrial i d’activitats econòmiques que executa l’Institut Català del Sòl han d'estar dotades de tots els serveis bàsics, entre els quals es troben les infraestructures en matèria de telecomunicacions i la prestació de serveis de comunicació electrònica.

En aquest objectiu s’inscriu el conveni amb de col·laboració amb Localret, un consorci que té entre les seves finalitats la de coordinar els municipis catalans associats en el desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i serveis públics prestats per mitjans telemàtics.