Davant d’algunes informacions aparegudes sobre l’obertura de la carretera d’accés a l’Estació d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona (Perafort - la Secuita) que poden induir a confusió, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques vol aclarir que:

1. La delimitació de la gestió de les carreteres de la xarxa de Tarragona ha quedat perfectament definida mitjançant el conveni signat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i la Diputació de Tarragona dimecres passat.

2. Aquesta carretera, que enllaça una via gestionada per la Diputació de Tarragona amb l’N-240, de titularitat estatal, i l’Estació d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona, és competència de l’Adif. En aquest sentit, el Ministeri de Foment, l’Adif i la Diputació de Tarragona haurien d’haver establert un acord per a la seva posada en funcionament.

3. Tant la Generalitat com els Ajuntaments de Perafort i de la Secuita han dut a terme gestions en els últims dies amb el Ministeri de Foment i l’Adif per tal de posar aquesta via en servei de forma provisional, sense una resposta positiva.

4. Tot i així, el Govern de la Generalitat entén que no pot haver picabaralles competencials i ha de prevaler l’atenció als usuaris. Per aquest motiu, tot i que no és de la seva competència, està disposat a assumir la gestió d’aquesta carretera de manera immediata per tal de posar-la en servei legal i definitivament.

5. El Govern comprèn l’actitud de defensa dels interessos de la ciutadania dels alcaldes de Perafort i la Secuita i reitera el seu oferiment de fer-se càrrec d’aquesta via per a superar la situació de provisionalitat que s’ha creat en aquests moments.

6. La Generalitat adreçarà un escrit al Ministeri de Foment per tal de reclamar la delegació de la gestió d’aquesta via.