El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l'anunci d'inici de la licitació de les obres a l'accés a l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm per un import de 3 MEUR. Els treballs permetran millorar el camí d'accés des de Castellbò, principalment pel que fa al ferm, el drenatge i els elements de seguretat viària, al llarg d'una longitud de prop de 20 quilòmetres. Aquesta actuació s'emmarca en el Pla director de les estacions de muntanya que està desplegant el Govern i que inclou entre les seves línies la millora d'accessos.

El Govern va aprovar l’estiu passat el Pla director de les estacions de muntanya, per tal d’impulsar les activitats de neu en aquest entorn i potenciar la competitivitat d’aquest sector, clau per a l’economia dels municipis de la zona. Una de les actuacions previstes és la millora dels accessos, per a la qual es van destinar més de 18 MEUR.

Millores a Sant Joan de l’Erm

En aquesta línia, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de la millora de l’accés a l’estació d’esquí de fons de Sant Joan de l’Erm, entre els municipis de Montferrer i Castellbò, amb un pressupost d’uns 3 MEUR. Les obres, que està previst que s’adjudiquin a finals d’abril, tindran un termini d’execució de 4 mesos. D’aquesta manera, es preveu que els treballs finalitzin per l’inici de la temporada d’esquí.

L’objectiu de les obres és millorar el camí d’accés des de Castellbò a les pistes d’esquí de Sant Joan de l’Erm, al llarg dels seus 19,7 kilómetres. Els treballs comportaran, per una banda, la millora del ferm de la calçada amb el reforçament del paviment de la via i la reparació de les zones que estiguin malmeses.

D’altra banda, el projecte també inclou la col·locació de noves barreres de seguretat metàliques al llarg del camí, així com la renovació de la senyalització tant horitzontal com vertical, per tal de millorar la seguretat del trànsit a la zona.

L’actuació es completarà amb la construcció de murs d’escullera de contenció del terreny, la col·locació de xarxes de protecció de talussos i la millora del drenatge de la via. En aquest sentit, el projecte inclou la construcció de nous elements per facilitar el correcte drenatge del camí, així com la neteja de les cunetes.