El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ha firmat avui un conveni amb l'Instituto Interamericano de Fronteras y Aduanas, en presència del cap de la Dependència Regional de Duanes i Impostos Especials, Antonio de la Ossa, per tal d'impulsar la celebració de la III Trobada Iberoamericana de Dret Duaner, que tindrà lloc els propers 7 i 8 de juny a Barcelona. L'acte, que reunirà a experts de prestigi internacional, té com a objectiu debatre les darreres novetats en dret duaner i impulsar la universalització de criteris i normes jurídiques per tal de facilitar els intercanvis internacionals.



Guadalajara i Montevideo van ser les ciutats escollides per acollir les primeres edicions d’aquesta Trobada Iberoamericana de Dret Duaner, que van tenir lloc el 2005 i 2006 respectivament. Aquí es van fixar les bases per adaptar aquesta normativa a les noves necessitats en termes de control de mercaderies per al comerç internacional, fonamental a l’hora d’impulsar el desenvolupament econòmic.

Enguany, la trobada tindrà lloc a Barcelona els dies 7 i 8 de juny, d’acord amb el conveni que avui ha signat el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, amb l'Instituto Interamericano de Fronteras y Aduanas (IIFA), en presència del cap de la Dependència Regional de Duanes i Impostos Especials, Antonio de la Ossa.

L’objectiu és debatre les diferents legislacions vigents en aquest àmbit i els programes acadèmics a Llatinoamèrica, Espanya i Portugal, analitzar l’evolució en la matèria, així com la situació actual, per tal d’adaptar-se a les noves necessitats i poder avançar en l’adopció d’un marc jurídic comú d’acord amb les noves realitats.

Experts de prestigi internacional

La III Trobada Iberoamericana de Dret Duaner reunirà durant dos dies a experts de prestigi internacional a la Casa de la Llotja de Mar de Barcelona, per compartir experiències i analitzar les noves oportunitats en aquest àmbit. Entre ells hi participaran 25 professors d’Amèrica i Espanya, que contribuiran al perfeccionament de les normes jurídiques duaneres actuals.

A més de la Generalitat, aquesta trobada compta amb el suport del Port de Barcelona, el Port de Tarragona i els Col·legis d'Agents de Duanes de Barcelona i Tarragona, entre d'altres.