El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha resolt atorgar ajuts a 14 estacions d’esquí per tal de millorar els accessos a les seves instal·lacions, mantenir-los nets de neu i adquirir maquinària. Per primer cop, s’ha obert una línia específica d’ajuts per les estacions d’esquí nòrdic, atorgats a sis d’aquestes instal·lacions, mentre que les altres vuit beneficiades corresponen a complexos d’esquí alpí.

Primers ajuts a estacions d’esquí nòrdic

En el marc de la línia d’ajuts per les estacions d’esquí de fons encetada aquest any, el DPTOP atorgarà subvencions a sis instal·lacions per un import total de 164.728 euros, amb l’objectiu de garantir que els complexos poden adquirir la maquinària necessària pel seu funcionament i que mantenen els accessos en bones condicions durant l’hivern.

D’aquesta quantitat, 114.730 euros correspondran al finançament de les operacions de neteja de les vies de comunicació que s’haguessin realitzat durant la temporada hivernal 2004-2005. Altres 50.000 euros serviran per cobrir part del cost de les operacions d’adquisició de maquinària realitzades durant el mateix període.

Les estacions beneficiàries dels ajuts son Aransa, Bosc Virós, Guils-Fontanera, Lles, Sant Joan de l’Erm i Tuixent-La Vansa

Ajuts per les estacions d’esquí alpí

El Decret 98/1993, de 9 de març, sobre el foment de la millora i el desenvolupament de les estacions d’esquí alpí i del turisme de la neu, preveu, en cada exercici, la concessió d’ajuts als titulars de l’explotació de les estacions d’esquí.

Aquestes subvencions tenen per objectiu ajudar a les estacions a establir o millorar els seus accessos i a mantenir-los nets de neu, facilitant així el desplaçament dels esquiadors.

Per concedir els ajuts s’ha tingut en compte el pressupost presentat per cada empresa durant aquest any per aquests dos conceptes, la millora de les vies d’accés i la neteja de la neu, i també els quilòmetres de carreteres que estan a càrrec de cada estació.

En total, s’han atorgat subvencions per import de 500.000 euros a les estacions de Boí, Port Ainé, La Molina, Vallter 2000, La Masella, Baqueira Beret, Tavascan i Port del Comte.

3 de gener de 2006