Catalunya serà el país convidat a la fira de biotecnologia Bioàsia 2008. Així ho han acordat avui, en el marc del viatge oficial del vicepresident de la Generalitat a l'Índia, els representants de la Bioregió i de l'All India Biotech Association (AIBA).

Precisament, el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, també s’ha reunit aquest migdia amb el ministre de Ciència i Tecnologia, Kapil Sibal, a qui ha traslladat l’acord que hores abans havien signat la Bioregió i AIBA. Durant la trobada, que s’ha mantingut en un clima de cordialitat i bona sintonia, el ministre ha acceptat la invitació del vicepresident de visitar Catalunya el proper mes de març per conèixer de primera mà projectes punters com són el Parc d’Investigació Biomèdica, el Sincrotró o el supercomputador Mare Nostrum.

 El vicepresident ha iniciat aquest matí la segona jornada del viatge oficial a l’Índia presentant la declaració dels Quatre Motors per a Europa sobre el canvi climàtic on ha expressat la preocupació del govern català sobre aquest fet. En aquest sentit, el vicepresident ha fet una crida perquè Europa i països emergents com l’Índia treballin de forma conjunta per garantir la continuïtat de les polítiques mundials contra l’escalfament del planeta.

 20 de gener de 2007