El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha reunit aquest migdia amb els presidents de les tretze cambres catalanes. Aquesta trobada és la primera des que va prendre possessió del seu càrrec.

Durant la trobada, el vicepresident ha explicat les directrius del Govern pel que fa a les relacions exteriors i ha destacat la gran importància d’una bona coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat i de les cambres de comerç. També ha valorat positivament la participació de les cambres en totes les xarxes internacionals.

 El vicepresident ha mostrat la voluntat del Govern de solucionar l’excessiva càrrega burocràtica que pateixen les empreses i ha expressat el compromís que té la Generalitat d’ajudar al desenvolupament econòmic de Catalunya amb una bona i fluida col•laboració amb els empresaris.

 En aquesta ocasió, els presidents li han demanat al vicepresident el seu suport en el compliment de la funció consultiva d’aquestes corporacions respecte projectes normatius, tal i com preveu la Llei de Cambres.

 També li han manifestat interès en participar i col•laborar en els viatges institucionals de la Generalitat que tinguin un contingut econòmic i empresarial. Així mateix, han informat al vicepresident sobre el Pla d’Acció Internacional de les cambres 2007 (PAIC), que ha permès sumar esforços de totes les cambres de comerç catalanes i programar accions conjuntes. El PAIC 2007 ha comptat amb la col•laboració dels operadors implicats en la internacionalització de Catalunya, com el COPCA i l’ICEX. El Pla d’Acció Internacional de les cambres 2007 contempla 200 activitats programades a més de 50 destinacions i la previsió de que hi participin unes 5.000 empreses.

Els presidents de les tretze cambres catalanes també han ofert tota la seva col•laboració al vicepresident per impulsar la vessant econòmica de les relacions exteriors, treballar pel futur de l’Euroregió Pirineus Mediterrani i avançar plantejaments globals de relació amb altres països o zones geoestratègiques.

17 de gener de 2007