El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha manifestat aquest matí que la seva presència a l’acte de presa de possessió del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, s’ha d’entendre com “una reivindicació del territori tal i com l’entén el Govern català”. El vicepresident, a més, ha recordat que Salvadó és “la màxima instància de la Generalitat al territori” i ha demanat als ciutadans que el vegin com “el delegat del Govern i no com el representant d’un partit o d’una coalició de partits”.

 En la seva intervenció, el vicepresident ha destacat que les Terres de l’Ebre han tingut un paper destacat en la història de Catalunya i ha situat a l’alça “el valor de la territorialitat i la cultura” a les Terres de l’Ebre.

En el marc de la seva primera visita oficial al municipi de Deltebre, el vicepresident ha manifestat que sempre ha tingut “un compromís personal amb les Terres de l’Ebre”, que aquest ara s’ha traslladat a “l’esfera institucional” i ha expressat la seva “implicació amb el futur de les Terres de l’Ebre” i el seu compromís perquè aquest futur sigui millor.

Durant una reunió amb autoritats i entitats municipals de Deltebre, el vicepresident els ha dit que “vostès són l’exemple que les reivindicacions són possibles i que amb esforç i lluita s’acaben complint els objectius” i ha afegit que les “Terres de l’Ebre són tant Catalunya com la plaça Sant Jaume”.

Durant la seva visita a Deltebre, el vicepresident també ha signat el llibre d’honor del consistori i ha fet un recorregut per les instal•lacions de la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre.

 17 de desembre de 2006