El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el rector de la Universitat Jawaharlal Nerhu de Delhi, B.B Battacharya, han establert avui les bases per crear a aquest centre acadèmic el primer lectorat de català al continent asiàtic amb l’objectiu de promoure-hi la llengua, la literatura i la cultura catalana. Aquest se sumarà al centenar de lectorats que l’Institut Ramon Llull, depenent de la Vicepresidència de la Generalitat, gestiona arreu del món. A més, el vicepresident ha posat de relleu que un dels objectius també serà facilitar l’accés de beques perquè joves catalans puguin estudiar a un país emergent com és la Índia i també a l’inrevés, per aconseguir que joves asiàtics cursin estudis a Catalunya.

També a la universitat Jawaharlal Nehru - i en un acte on el premi nacional de literatura, Kedar Nath Singh, ha llegit poemes de Salvador Espriu i Carles Riba- el vicepresident ha presidit aquest matí la presentació del diccionari sànscrit-català. A part de la vessant cultural, el viatge oficial del vicepresident a l’Índia, té altres projectes prioritaris en l’àmbit de la cooperació o l’empresarial com la declaració dels Quatre Motors per Europa sobre el canvi climàtic o la reunió amb diferents representants de cambres de comerç.

Durant aquesta primera jornada, el vicepresident ha mantingut un dinar de treball amb l’ambaixador espanyol, Rafael Conde de Saro, qui acompanyarà el vicepresident en un tram del seu viatge. Per Carod-Rovira aquest és un exemple de la voluntat de treballar amb lleialtat institucional i confiança mútua amb el Ministeri d’Afers Exteriors, tal i com va traslladar el vicepresident a Miguel Ángel Moratinos durant la reunió que van mantenir el passat mes de gener.

 19 de gener de 2007