El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, s’ha reunit aquest matí amb el ministre d’Exteriors del govern espanyol, Miguel Ángel Moratinos, amb l’objectiu d’exposar la nova estructura de l’acció exterior del Govern de la Generalitat i les prioritats del seu Departament en aquesta matèria.

En el marc de la trobada, que ha transcorregut en un clima de “cordialitat política i personal”, el vicepresident ha traslladat al ministre el plantejament de crear delegacions del Govern arreu del món, agrupant els serveis que ja presta la Generalitat en aquests països.

D’acord amb el nou marc competencial que fixa l’Estatut, i amb “lleialtat institucional i col•laboració mútua”, el vicepresident ha exposat al ministre la voluntat del govern català de mantenir les relacions bilaterals amb els estats i concretament tenir relacions privilegiades amb França, Andorra, Portugal i Marroc. En aquest sentit, el ministre ha convidat el secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Albert Royo, a participar en la propera cimera amb Andorra.

Pel que fa a Portugal i Marroc, el vicepresident ha expressat la voluntat de participació del Govern català ja que Catalunya és el primer inversor econòmic peninsular a Portugal i la majoria d’empreses espanyoles establertes a Marroc són de capital català.

Durant la reunió, el ministre ha ofert la col•laboració de l’Instituto Cervantes per l’organització de lectorats catalans.

 31 de gener de 2007