El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, acompanyat del secretari d'Afers Exteriors, Albert Royo, ha presidit aquesta tarda la reunió anual del Consell de les Comunitats Catalanes a l'Exterior (CEE). Durant la trobada, el vicepresident ha manifestat la necessitat de redactar una nova llei de relacions amb la Catalunya exterior que actualitzi la llei 18/96 de Suport de la CEE i per tant "adaptar-la a les circumstàncies actuals".

Segons el vicepresident, aquesta llei ha de permetre “recollir la realitat de la nova emigració catalana” basada no tant en raons polítiques o econòmiques sinó, per exemple, per motius de mobilitat professional. Aquesta llei ha de permetre també consolidar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) entre les relacions de l’Administració i les comunitats que viuen a l’exterior.

 Durant la reunió, el vicepresident també ha destacat l’augment de les aportacions públiques a les comunitats catalanes a l’exterior o l’impuls a l’ús de les TIC. El vicepresident ha posat de relleu l’esforç per a recuperar la memòria històrica de la Catalunya Exterior i en aquest sentit, ha anunciat la redacció i publicació de la primera Història de Catalunya a l’Exterior.

Actualment la presència de comunitats a l’exterior oficialment reconegudes pel Govern de la Generalitat és de 114 a gairebé 40 països d’arreu del món.

 6 de març de 2007