Cultura

TERMCAT i Fecsa-Endesa contribueixen al consum energètic responsable

Han publicat un cartell amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística

query_builder   21 març 2007 14:00

event_note Nota de premsa

TERMCAT i Fecsa-Endesa contribueixen al consum energètic responsable

Han publicat un cartell amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística

El Centre de Terminologia TERMCAT, amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística i la cololaboració de Fecsa Endesa, ha publicat un cartell divulgatiu sobre l'estalvi domèstic del consum elèctric. El cartell ilolustra 110 termes catalans relacionats amb l'àmbit del consum elèctric, i els presenta acompanyats de consells pràctics d'estalvi energètic per a un consum responsable i respectuós amb el medi ambient.

Aplic, aerogenerador, assecadora, aire condicionat, captador solar, cinema domèstic, làmpada halògena, receptor de TDT i termòstat, són alguns dels temes que constitueixen aquest quadríptic. Els termes es presenten agrupats en set àrees temàtiques: aparells elèctrics, aparells d’il·luminació, generació d’energia, enllumenat públic, instal·lació de baixa tensió, eines i xarxa elèctrica general.

Aquest cartell ha estat una iniciativa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que ha donat suport a la seva publicació. La iniciativa s’emmarca en les actuacions de foment de l’ús del català en els diferents àmbits de la societat i de disponibilitat de productes i serveis en aquesta llengua.

Fecsa Endesa s’ha significat pel seu respecte al medi ambient, tal com demostra la certificació mediambiental, segons la norma UNE-EN ISO 14.001-2004,  atorgada a la seva xarxa de transport i distribució elèctrica.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Més informació a www.termcat.cat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia