El dia de Sant Jordi ha entrat en funcionament l'aplicació informàtica del programa "Voluntaris per la llengua". A través d'aquesta aplicació es pot obtenir informació sobre aquest projecte i formalitzar la inscripció al programa, el qual, segons les preferències que la persona interessada hi introdueix, proposa les possibles parelles que acabarà de seleccionar un dinamitzador

L’aplicació permetrà fer una gestió descentralitzada de les dades, ja que cada centre de normalització lingüística (dels 22 que conformen el Consorci per a la Normalització Lingüística) tindrà un accés parcial i podrà gestionar la informació relativa al seu territori. Aquest nou servei web permetrà fer una millor explotació de les dades, ja que es podrà extreure informació per zona geogràfica, franges d’edat, sexe, procedència dels participants, fluxos de participació. Gràcies a això, es podrà conèixer més a fons el perfil dels voluntaris i es podran obtenir dades reals i actualitzades del programa en tot moment.

El cost total d’aquesta aplicació és de 82.604,20 euros, dels quals 64.604,20 corresponen al pressupost de 2006 i 18.000 euros al pressupost de 2007.

El programa “Voluntaris per la llengua” consisteix a posar en contacte una persona que parla català habitualment amb una altra que té coneixements bàsics de la llengua i que vol parlar-la, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin, durant un mínim de 10 hores.

L’objectiu del programa és fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals, facilitar que les persones que tenen coneixements de llengua catalana es llancin a parlar-la en totes les situacions, i que persones que habitualment parlen català no canviïn de llengua innecessàriament.

Des de la seva implantació l’any 2003, el programa “Voluntaris per la llengua” ha comptat amb la participació de 14.418 parelles.

Les persones que hi vulguin participar es poden inscriure a través de l’adreça d’Internet http://www.voluntarisperlallengua.cat o dirigint-se a qualsevol centre de normalització lingüística.