Apartir d’aquesta setmana, el portal web del Consorci per a la Normalització Lingüística, CPNL, és diferent, nou, no tan sols de format, sinó de concepte. El nou portal vol potenciar la imatge corporativa del CPNL, facilitar l’accés als continguts, i ser més transparent i al servei de la ciutadania.

El portal web del CPNL estrena un nou concepte, amb accés més fàcil i transparent als continguts

A part de les tasques i activitats més destacades del Consorci, i de notícies i agenda constantment actualitzades, incorpora un cercador

A partir d’aquesta setmana, el portal web del Consorci per a la Normalització Lingüística, CPNL, és diferent, nou, no tan sols de format, sinó de concepte. El nou portal vol potenciar la imatge corporativa del CPNL, facilitar l’accés als continguts, i ser més transparent i al servei de la ciutadania.

Si entreu al web trobareu, en la pàgina inicial, tres parts diferenciades. A la columna esquerra, amb un fons amb el color corporatiu del CPNL, s’hi troben els apartats bàsics de la tasca del Consorci, i l’accés a la intranet i a les licitacions en curs. A la part central, hi ha les notícies i l’agenda, que s’actualitzen contínuament gràcies al nou gestor de continguts. I a la columna dreta, un cercador, un espai per a activitats destacades i un apartat d’enllaços bàsics.

En aquesta tercera part, el cercador intern hi ha estat incorporat amb la voluntat de facilitar la recerca de qualsevol informació al web, i de reforçar els continguts propis del portal. Amb tecnologia de Google, el cercador té indexats tots els documents penjats al web del CPNL, inclosos els formats PDF, DOC, etc.

El portal del Consorci ha iniciat un camí que deixa enrere el concepte de copyright s’acull a la llicència Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.0 de Creative Commons. Aquesta llicència permet que qualsevol persona pugui reaprofitar els continguts d’aquest web, com a recurs lliure, sempre que es reconegui l’autoria del CPNL, que se’n citi la font i que no se’n faci un ús comercial.

Estàndards lliures, segons els compromisos de l’Acord del Tinell

El nou portal potencia els estàndards lliures, seguint l’Acord del Tinell, de “fer accessibles tots els lloc web finançats amb fons públic respectant els estàndars establerts per World Wide Web Consortium, W3C.” En aquest sentit, el portal està escrit en llenguatge XHTML validat, seguint els últims estàndards de la W3C, i representa un primer pas cap a la implantació d’aquests estàndards a la resta del web.

L’adreça del portal continua sent la mateixa que fins ara: http://www.cpnl.org

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d’una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 140 punts d’atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

10 de maig de 2005

Carles Marquès

Responsable de premsa

Secretaria de Política Lingüística

carles.marques@gencat.net

Telèfon 934024940