El secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo ha insistit avui en la necessitat d'incloure la llengua catalana en tots els productes d'Apple, i de manera especial en el nou sistema operatiu Mac OS Leopard que es llançarà a l'estiu.

En una carta adreçada als responsables d’Apple, el secretari els demana la incorporació del català als seus productes i que aquestes versions siguin distribuïdes en igualtat de condicions amb la resta de les quinze llengües que actualment s’ofereixen al CD del Mac OS.

El secretari de Política Lingüística recorda a Apple la voluntat del Govern de Catalunya de normalitzar la situació de la llengua catalana en les noves tecnologies i, paral·lelament, defensar els drets lingüístics dels ciutadans, com recull la Llei de política lingüística i el nou marc estatutari.

Miquel Pueyo explica que són moltes les empreses que, conscients del nou context social i econòmic en què operen, aposten per la pràctica del multilingüisme com a valor empresarial i com a element de responsabilitat corporativa. El secretari recorda també les mobilitzacions que hi hagut els últims anys per part dels usuaris de Mac per aconseguir que el nou sistema operatiu sigui en català.

Miquel Pueyo ha adreçat la seva carta al president d’Apple, Steve Jobs, al general manager d'Apple Europa, Pascal Cagni; i a Juan Antonio Castellanos, director general d'Apple Espanya.