Cultura

El TERMCAT publica en línia un diccionari de la renda

S'hi defineixen termes com ara autoliquidació, base imposable, declaració complementària o règim d'estimació directa

query_builder   19 març 2007 10:52

event_note Nota de premsa

El TERMCAT publica en línia un diccionari de la renda

S'hi defineixen termes com ara autoliquidació, base imposable, declaració complementària o règim d'estimació directa

Coincidint amb l'inici de la campanya de la renda 2006, el Centre de Terminologia TERMCAT publica en el seu web (www.termcat.cat) un diccionari que recull els termes bàsics que qualsevol persona es pot trobar a l'hora de fer la declaració de la renda i del patrimoni.

El Diccionari de la renda agrupa més de cent vint termes d’ús habitual en aquest àmbit. Per a cadascun d’aquests termes, es recullen la denominació, les equivalències en castellà, i, a més, la definició. Aquest diccionari, que actualitza i enriqueix amb definicions el vocabulari que es va difondre fa un any, ha comptat amb l’assessorament d’especialistes del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya.

Aquest diccionari forma part de la col·lecció “Diccionaris en Línia”, que aplega reculls de terminologia específica sobre temes relacionats amb l’actualitat social. Destaquen títols com ara el Diccionari de futbol, el Diccionari de procediments culinaris o la Terminologia dels esports d’aventura. La interfície utilitzada, igual com en la resta de títols d’aquesta col·lecció, permet consultar les denominacions en l’índex alfabètic de cada llengua o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d’una denominació com d’un mot de la definició.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Més informació a www.termcat.cat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia