El concurs està adreçat a joves de 15 a 29 anys i premia missatges visuals, textuals i sonors creats utilitzant les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies
Aquest diumenge, a 2/4 de 12 del migdia, a la plaça de la Catedral, es lliuraran els premis de la segona edició del concurs de missatges versàtils VERSifica't, organitzat per la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria General de Joventut. Aquesta activitat s'inscriu en el marc de la campanya "Dóna corda al català. El català va amb tu" i té com a objectiu fomentar l'ús de la llengua catalana en la creació poètica a través de les noves tecnologies.

VERSifica't és un concurs de missatges versàtils per a joves amb tres modalitats: missatge textual, que es pot enviar via sms o via web; missatge visual, i missage sonor. Éls guanyadors han estat seleccionats per votació popular.

El lliurament de premis comptarà amb la presència de la subdirectora general de Política Lingüística, Elvira Riera, i la responsable del projecte Govern de la Secretaria General de Joventut, Íngrid Llopart.

L'acte serà presentat per l'actriu Mònica Lucchetti, que també farà una lectura dramatitzada d'alguns poemes acompanyada de dos músics, i inclourà un taller una exhibició de hip hop fets per més de trenta ballarins.

Els premis consisteixen en:
-un cap de setmana per a dues persones en un alberg de la Generalitat, gentilesa de XANASCAT (Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya) per als primers premis.
-Un telèfon mòbil gentilesa d'Orange per al segon premi de cada categoria.
-Un lot de productes culturals.


Relació d'obres premiades

Missatges textuals:
1r premi, Marta Cuñado, 15 anys, Vallirana:
"Quan vols aixecar el cap, el teu món ja s'ha enrunat, notes com dues gotes d'aigua llisquen per la teva cara... ja s'ha acabat tot."
2n premi, Marta Bertran, 18 anys, Castellar del Vallès:
"La vida és molt més que simular ser feliços perquè només ho som quan actuem de cor..."
3r premi, Irene García, 15 anys, Barcelona:
"Tan sols 1 paraula, 1 somriure +; 1 última mirada per sospitar 1 q mai sabré"

Missatges sonors:
1r premi, Yolanda Roset, 29 anys, Prats de Lluçanès:
"La vellesa"
2n premi, Anna Pagès, 15 anys, La Seu d'Urgell:
"D'amistat a amor"

Misatges visuals
1r premi, Olga Cayuelas, 23 anys, L'Hospitalet de Llobregat:
"Una vida"
2n premi, Anna Jané, 16 anys, Llorenç del Penedès:
"Somia!"
3r premi, Alex Hinojo, 26 anys, Cerdanyola del Vallès:
"Ja no em trobo sol"