Amb motiu de l'inici de la temporada de castells, el proper 23 d'abril el Centre de Terminologia TERMCAT publicarà en el seu web (www.termcat.cat) un diccionari que recull els termes bàsics de l'àmbit casteller.

El Diccionari casteller agrupa un centenar de formes d’ús habitual d’aquesta activitat, com ara aixecador, enxaneta, crossa, folre, manilles, pinya, pom de dalt, primeres mans, quadratura o toc de castells. Per a cadascun d’aquests termes es recull la denominació i la definició. El diccionari ha comptat amb l’assessorament d’especialistes del món casteller de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Amb aquest nou títol s’amplia la col·lecció “Diccionaris en Línia”, que el TERMCAT publica periòdicament, i que aplega reculls de terminologia específica sobre temes relacionats amb l’actualitat social, com ara el Diccionari de futbol, el Diccionari de procediments culinaris, la Terminologia del comerç electrònic o el Diccionari de la renda.

La publicació del diccionari en línia coincideix amb l’inici d’una campanya de promoció perquè la UNESCO declari la tradició castellera Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El tret de sortida de la campanya va tenir lloc el passat 14 d’abril, a Valls, durant la celebració de la 1a Nit de Castells, organitzada per la revista Castells, amb la participació de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Més informació a www.termcat.cat.