Aquestes estrenes s'emmarquen dins la campanya Dóna corda al cinema en català, una iniciativa de sensibilització per facilitar i promoure la presència de la llengua catalana al cinema.

Eragon

Es tracta d’una aventura per a joves basada en el primer llibre de la trilogia El llegat, del jove autor Christopher Paolini, que ha estat un fenomen literari publicat a 38 països.

Els genets dels dracs, que havien portat la pau i la prosperitat a la terra d’Alagaësia, han estat aniquilats per Galbatorix, un dels seus que ha acumulat tot el poder. El jove Eragon troba un ou resplendent, del qual neix un drac femella que anomena Saphira. Un cop descobert el seu destí com a genet de dracs, Eragon està decidit a restaurar l’era de justícia que havia conegut la terra sencera, això si pot sobreviure a les maquinacions del rei Galbatorix.http://www6.gencat.net/llengcat/cinema/eragon.htm

Arthur i els MinimoysAquesta és la primera pel·lícula d’animació de Luc Besson, i està basada en el personatge creat per Céline i Patrice Garcia que ja ha estat traduït a 34 idiomes.

L’Arthur és un nen que viu fascinat per les històries recollides en un llibre màgic propietat del seu avi que va desaparèixer misteriosament uns anys enrera. Quan l’Arthur comença a llegir el llibre, descobreix pistes sobre l’existència d’un tresor i un món sota terra habitat per criatures diminutes: els Minimoys.

Per salvar la casa de la seva àvia, l’Arthur decideix seguir els passos del seu avi i explorar els set regnes dels Minimoys.http://www6.gencat.net/llengcat/cinema/arthur_minimoys.htm