Ahir a la tarda va tenir lloc el lliurament de premis del concurs de missatges versàtils per a joves VERSifica't, que té per objectiu fomentar l'ús de la llengua catalana en la creació poètica a través de les noves tecnologies. El concurs es va presentar el passat Sant Jordi i és una iniciativa de la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria General de Joventut que s'inscriu dins els actes de la campanya "Dóna corda al català. El català va amb tu".

El concurs compta amb tres categories de missatges VERSàtils: textuals (enviats via SMS o correu web), visuals i sonors, i s’han concedit dos tipus de premis: els escollits per un jurat literari i els escollits per votació popular.

El jurat literari format per Francesc Parcerisas, Xènia Dyakonova, Laura López, membres de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; Sixte Moral, secretari de Política Lingüística, Olivié Bayón, secretari general de Joventut, i Martina Escoda, com a secretària, ha decidit per unanimitat atorgar els premis següents: 

-Missatges sonors: declarat desert

-Missatges visuals: declarat desert

-Missatges textuals:

1r premi: declarat desert

2n premi: Ramon Cardús, de 29 anys, de Sant Esteve Sesrovires

3r premi exaequo:  Eva González, de17 anys, del Vendrell i Cristian González, de 27 anys, de Barcelona.

Pel que fa als premis a la votació popular han estat concedits a:

Missatges sonors:

1r premi: Yolanda Roset, de 28 anys, de Prats del Lluçanès

Missatges visuals:

1r premi: Marta Pi, de15 anys, de Ripollet

2n premi: Olga Cayuelas, de 22 anys, de l’Hospitalet de Llobregat

3r premi: Sílvia Coca, de 19 anys, de Vilanova i la Geltrú

Missatges textuals:

1r premi: Sara Medina, de 15 anys, de Ripollet

2n premi: Montserrat Escudero, de 22 anys, de l’Hospitalet

3r premi: Esteve Grima, de 22 anys, de Barcelona

L’acte, conduït per l’actor Joan Valentí, va començar amb una exhibició i un taller de hip-hop. Seguidament, els actors Mariona Ribas i Dafnis Balduz, coneguts per la seva participació a El cor de la ciutat i Ventdelplà, respectivament, llegiren alguns dels missatges finalistes i van desvetllar els noms dels guanyadors que van rebre els premis de mans del secretari de Política Lingüística, Sixte Moral, i del secretari general de Joventut, Olivié Bayón. Els premis han estat cedits per AMENA, la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) i el Circuit de Catalunya de Montmeló.

La festa es va acabar amb un concert del grup RELK.

Ja està obert el termini per participar en la segona edició del concurs.

Des d'ahir està obert el termini per participar en la segona edició del concurs. Per participar-hi només cal fer una creació poètica amb la mètrica, el ritme i la versificació a voluntat de cadascú, tenint en compte que els missatges poden ser de tres tipus:

-de text, amb una extensió màxima de 150 caràcters

-sonors, amb una durada màxima de 20 segons

-visuals, amb una resolució màxima de 800x600 píxels

Fins el proper 10 de novembre, es podran enviar les creacions a través del telèfon mòbil, enviant un SMS al número 5626 posant poema, deixant un espai i escrivint el missatge desitjat a continuació. També es podran enviar els missatges a través del web de la Secretaria de Política Lingüística: www.gencat.cat/presidencia/llengcat i a través del web de la Secretaria General de Joventut: www.gencat.cat/joventut. Es poden enviar un màxim de 5 missatges versàtils al dia. En la segona edició del concurs també hi haurà dos tipus de premis, uns atorgats per un jurat i uns altres, per votació popular.