El Palau de la Generalitat de Catalunya ha acollit avui el lliurament dels Premis de Periodisme Esportiu de Catalunya, que enguany arribaven a la quarta edició, en un acte que ha estat presidit pel vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira.
L’han acompanyat la secretària general de l’Esport, Anna Pruna; el director del Consell Català de l’Esport, Carles Macián; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, David Moner, i altres representants dels diversos àmbits del món esportiu català i dels mitjans de comunicació del país.

El jurat ha escollit els tretze guanyadors de les categories en concurs després de revisar els seixanta treballs publicats o emesos durant el 2006, que es van presentar al certamen. Els treballs guanyadors en les diferents categories són els següents:

 - Premi al millor web esportiu

www.elmundodeportivo.es  Presenta el joc virtual “tu 11”, en el que els internautes poden confeccionar el seu equip ideal de la història del FC Barcelona. En tres mesos, més de 100.000 propostes d’alineacions. (www.elmundodeportivo.es/ico/tuonce/index.html).

- Premi a la millor fotografia esportiva

Calendari solidari del diari SPORT. Treball del seu fotògraf Joan Monfort. Diversos jugadors del FC Barcelona fotografiats amb nens de diverses procedències i /o amb algunes disminucions.

- Premi al Foment de l’Esport Base o Amateur en premsa

“Futbolistes per obligació”, Segre  Reportatge que s’apropa a una realitat habitual en l’esport de base. L’afany massa protector d’alguns pares que perjudiquen l’activitat física dels seus fills i el seu desenvolupament personal.

- Premi al Foment de l’Esport Base o Amateur en ràdio

 “Minut 70” (nou cinc. 2 Ràdio), Ràdio Municipal de Terrassa   Programa que es dedica exclusivament a l’hoquei herba. Va nèixer fa cinc temporades i repassa tots els resultats, classificacions a més de conversar amb els protagonistes

- Premi al Foment de l’Esport Base o Amateur en televisió

“Reportatge sobre un àrbitre amateur”, Localia Viladecans TV   El reportatge reflecteix les dificultats que comporta l’arbitratge en categories territorials. Fa un seguiment de Ramon Rocamundi, de la seva preparació física setmanal, els problemes que té per compaginar l’activitat arbitral amb la vida professional i personal i la joventut d’alguns col•legiats.

- Premi literari esportiu

“36 històries solidàries al voltant de l’esport”, 36 periodistes catalans  Llibre, apadrinat per Carles Puyol i Iván de la Peña, que inclou 36 relats curts que ens apropen a aspectes personals de diferents esportistes. Els beneficis de la seva venda s’han destinat al Servei d’Oncologia de l’Hospital de la Vall d’Hebrón.

- Premi a la trajectòria periodística esportiva

 Jose A. Loren: més de 57 anys dedicat a la premsa esportiva

- Premi al Foment de la Integració en premsa

“Racisme al futbol”, El 9 Nou  Sèrie de reportatges relacionats amb la brutal agressió que va rebre el jugador ghanès del Roda Erik Wilson. El jugador, que va denunciar els fets davant la justícia ordinària, va estar de baixa temporal, va perdre la feina i encara no està recuperat ni físicament ni psicològica.

- Premi al Foment de la Integració en ràdio

“Els nous atletes catalans”, Catalunya Ràdio   Cinc atletes d’origen magribí van guanyar el campionat de Catalunya de cros en les diferents categories. El reportatge pretén buscar les causes i analitza com l’atletisme, en particular, i l’esport en general, serveix com a eina d’integració social.

 - Premi al Foment de la Integració en televisió

 “El Somni”, TV Catalunya  Reportatge sobre la Vanessa, una nena sordmuda de 9 anys fan de Ronaldinho. El treball ens apropa al món dels sordmuts i ens mostra com el jugador brasiler passa una bona estona amb la Vanessa i com després de fer un gol en un Barça-Madrid fa un gest que li havia promès a la nena.

- Premi al millor treball periodístic

“Els fundadors catalans del Real Madrid”, Revista Sapiens   Reportatge sobre la fundació l’any 1902 del Real Madrid per part dels germans Padrós amb diverses anècdotes i fets fins ara poc coneguts.

 - Premi al millor treball de ràdio

“Esportistes d’alt nivell i després què”, Ràdio 4 Programa amb la participació de destacats ex esportistes vinculats en l’actualitat des de diferents àmbits al món de l’esport, que expliquen les dificultats de la seva adaptació a la vida quotidina després de deixar la pràctica esportiva de primer nivell.

- Premi al millor treball de televisió

“El 10 Màgic”, TV Catalunya   Programa resum de vint minuts de durada on s’ofereix el millor que ha fet Ronaldinho des del seu fitxatge pel Barcelona l’any 2003. Els seus millors gols, jugades i un repàs als seus títols individuals i col•lectius.