El Patronat Català Pro Europa i la Secretaria per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya acaben d'editar un dossier sobre la darrera ampliació de la UE l'1 de gener d'enguany amb la incorporació de Romania i Bulgària.
Aquesta publicació té com a objectiu cobrir diversos aspectes de l'adhesió d'aquests dos països no només des d'una perspectiva europea sinó, sobretot, des d’una perspectiva catalana.

En el dossier, que consta de 35 pàgines, es poden trobar entrevistes realitzades als negociadors en cap de l'adhesió, a diputats recentment incorporats al Parlament Europeu i veus representants de la societat civil de Bulgària i Romania. D'altra banda, la publicació exposa aspectes específics de cada un dels països, preguntes més freqüents sobre els efectes d'aquesta ampliació, com també l'escenari de futures ampliacions cap a Croàcia, Turquia, l'Antiga República Iugoslava de Macedònia i la resta dels Balcans. Per últim, pren una mostra d'empreses catalanes que han començat a posar negocis i inversions en els nous estats membres de la UE.

Aquest dossier es pot consultar ja a:

http://www.infoeuropa.org/recursos/ficha.asp?sub=1&id=1659

Properament, el Dossier sobre l’ampliació 2007: Romania i Bulgària estarà disponible en versió electrònica també en espanyol i anglès a www.infoeuropa.org

Més informació:         Premsa i comunicació

                                 Tel. 93 567 29 93

                                  premsa@infoeuropa.org