El Patronat Català Pro Europa i l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya han decidit atorgar la segona edició del premi "Reconeixement a la trajectòria europeista" a la periodista Margarita Rivière, per la seva dedicació per contribuir a difondre la necessitat del projecte de construcció de la Unió Europea al llarg de la seva tasca professional.

Els articles de Rivière han recollit, amb rigor i amb entusiasme, tota notícia relacionada amb els afers europeus, sobretot des de l’adhesió d’Espanya a la Unió Europea. Cal recordar que enguany commemorem el 50è aniversari dels Tractats de Roma.

El guardó de “Reconeixement a la trajectòria europeista” es lliurarà el 7 de maig, a Barcelona, i compta amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

La guardonada Margarita Rivière (Barcelona, 1944) és periodista independent d’àmplia trajectòria i assagista amb una trentena de llibres publicats. És col·laboradora habitual del diari El País i El Correo i, des de principis dels anys vuitanta, s’ha interessat pels temes europeus. Va ser directora de l’agència EFE a Catalunya i va presidir l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya. Actualment col·labora en diversos mitjans de comunicació.

Aquest guardó s’ha creat amb l’objectiu de rendir homenatge a la trajectòria europeista d’una persona del món periodístic que hagi destacat per apropar al públic la informació europea. L’any passat, en la seva primera edició, el premi va ser atorgat al periodista Jaime Arias.

Més informació: Premsa i comunicació

               Tel. 93 567 29 93

                        premsa@infoeuropa.org