El vicepresident de la Generalitat i president del Circuit de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha presentat aquest matí a les instal·lacions del Circuit,juntament amb Mr. Bernie Ecclestone, l’acord que garanteix que la Fórmula 1es disputarà a Montmeló fins l’any 2016.

 El vicepresident ha assegurat que“aquest acord aporta estabilitat, una mirada amb perspectiva llarga sobre laFórmula 1 a Catalunya i l’obligació de millorar de manera permanent el Circuit com un referent emblemàtic d’aquesta competició a nivell internacional”.

Josep-Lluís Carod-Rovira ha agraït la confiança d’Ecclestone i el reconeixement al treball realitzat fins el dia d’avui amb l’obtenció d’aquest acord. “Estem convençuts que és la decisió adequada, que ens omple de satisfacció i orgull i que evidencia l’esforç constant que ha fet el Circuit de Catalunya per aconseguir el màxim nivell de qualitat i prestigi”.

Aquest acord fins el 2016 aporta 3 conseqüències positives: consolida el Circuit com a referent internacional de qualitat i prestigi, situa Catalunya al mapa del món com a escenari d’esports de gran espectacle i qualitat i aporta unes condicions de caràcter econòmic enormement positives pel territori.

El vicepresident ha volgut fer una darrera consideració: “el valor afegit que té el Circuit de Catalunya que el fa insubstituïble, la inversió estable d’un circuit permanent, l’atractiu que suposa estar situat a les proximitats d’una gran metròpoli europea com és Barcelona, l’emplaçament geogràfic enormement ben comunicat, el bon clima i la gran afició amb què compta aquest esport, no només catalana sinó també del conjunt peninsular. Per tot això volem fer saber al senyor Ecclestone que no ens conformem només amb aquest acord, sinó que volem ser el millor circuit del món”.

De la seva banda, Ecclestone s’ha mostrat “content i satisfet amb el contracte” que, segons ha assegurat, permet “dissipar els dubtes, si és que han existit, de la possibilitat que no s’arribés a tancar l’acord”.