El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Joaquim Nadal, i l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, han presentat avui el projecte del nou Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès (CTER), que ha de ser una referència en la pràctica dels esports de muntanya. A l'acte, també hi han assistit el secretari general de l'Esport, Manuel Ibern, i el president de la Fundació Eduard Soler, Francesc Solà.

El nou centre, que s’inclou al Pla de la Xarxa de Tecnificació de Catalunya, és fruit de la col•laboració entre el Consell Català de l’Esport, la Fundació Eduard Soler i l’Ajuntament de Ripoll.

L’objectiu és crear una zona de tecnificació esportiva i generar l’excel•lència en esports com ciclisme, hípica, curses de muntanya, curses d’orientació i esports de neu. També es podran practicar altres disciplines com patinatge, hoquei patins, natació, taekwondo, tir amb arc, atletisme i bàsquet.

Les inversions previstes per tirar endavant el projecte contemplen la millora i reforma del pavelló actual i l’adquisició dels terrenys de la zona esportiva i d’equipament tecnològic. També es construirà un nou pavelló, que comptarà amb una inversió per part del Govern d’1,1 milions d’euros, i una residència d’esportistes.

L’última fase d’inversions preveu la creació d’una àrea de ciclisme, una pista d’hípica i un camp d’atletisme. Les obres començaran aquest any i finalitzaran al 2012. El Centre de Tecnificació del Ripollès estarà situat en un entorn natural i muntanyós idoni per al desenvolupament de diferents esports i donarà servei tant a esportistes residents que prenguin part en els diversos programes de tecnificació de cada federació, com als no residents que hagin de fer un treball específic aprofitant l’orografia del terreny i els serveis del centre.

Com a complement específic del CTER, es crearà un Centre de Tecnologies de l’Esport, amb la implicació de la Fundació Eduard Soler i la Secretaria General de l’Esport, que hi destinarà 50.000 euros. Així es posarà en marxa un programa d’activitats amb la voluntat de col•laborar en la investigació, estudi i recerca en actuacions relacionades amb la tecnologia aplicada a l’esport.