El secretari general de l'Esport, Manuel Ibern, i l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, han signat avui diversos acords de col·laboració, pels quals la Generalitat contribuirà amb 850.000 euros en la creació i condicionament de diverses instal·lacions esportives de la ciutat vallesana. Els han acompanyat els regidors d'Esports del consistori Mercè Corbera i Josep Zaguirre.

Aquests ajuts formen part de la partida de 29 milions d’euros previstos en el Pla de la Xarxa de Tecnificació Esportiva de Catalunya, que pretén reforçar les múltiples potencialitats esportives de Catalunya amb la construcció i condicionament de centres de tecnificació esportiva repartits per diversos punts del país.

Per una banda, la Generalitat, mitjançant el Consell Català de l’Esport, concedirà una subvenció de 550.000 euros a l’Ajuntament de Terrassa per a la construcció d’un centre per a la pràctica de la modalitat ciclista BMX a la zona esportiva municipal de Can Jofresa, on es traslladarà l’actual circuit situat al barri de Les Arenes.

El nou espai suposarà un salt qualitatiu important per una especialitat de futur i molt arrelada a la ciutat, i disposarà de les infraestructures necessàries per acollir grans esdeveniments i competicions d’alt nivell. “Serà una instal·lació modèlica que consolidarà el bon nivell d’aquesta modalitat a Terrassa”, ha assegurat Manuel Ibern.

D’altra banda, el Consell Català de l’Esport col·laborarà amb 300.000 euros en el finançament de les obres de remodelació de les instal·lacions del Club Natació Terrassa, part de les quals ja estan enllestides, i en l’execució del Pla Director de l’entitat per tal que continuï sent “un dels referents dels esports aquàtics”, ha afirmat el secretari general de l’Esport.

Finalment, el govern català i l’Ajuntament egarenc han signat un protocol d’intencions pel qual les dues administracions compartiran el cost de les obres de construcció, remodelació i manteniment dels equipaments esportius del poliesportiu Can Palet-Can Jofresa -propietat de la Generalitat-, que requereix diverses actuacions, com la construcció d’una piscina coberta.

De cara a l’any 2007, les dues parts estudiaran les propostes d’inversió a zona, segons els estudis realitzats per l’Ajuntament i el contingut del Pla d’Equipaments Esportius de Terrassa, i destinaran els recursos necessaris per garantir el funcionament de l’equipament i l’execució de les obres de condicionament del mateix.