Afers Religiosos

la directora general d'Afers Religiosos assisteix a la Festa del Xai de la comunitat islàmica del Raval

La celebració ha aplegat milers de musulmans al Poliesportiu Municipal del Raval de Barcelona

query_builder   20 gener 2005 17:55

event_note Nota de premsa

la directora general d'Afers Religiosos assisteix a la Festa del Xai de la comunitat islàmica del Raval

La celebració ha aplegat milers de musulmans al Poliesportiu Municipal del Raval de Barcelona

La directora general d’Afers Religiosos, Montserrat Coll, ha assistit aquest matí a la celebració de la Festa del Xai convidada pel Centre Islàmic "Camino de la Paz". La pregària comunitària, a la que han assistit milers de musulmans, s’ha fet al Poliesportiu Municipal El Raval a partir de les 8:45 del matí. Durant la celebració, Montserrat Coll ha dirigit unes paraules als musulmans.

La Festa del Xai, coneguda també com la “festa del sacrifici” (aid al-adhà) o “la gran festa” (aid al-kabir) és una de les celebracions centrals del calendari islàmic i se celebra coincidint amb el pelegrinatge que anualment milers de musulmans fan a la Meca. La Festa commemora l’episodi recollit tant a la Bíblia com a l’Alcorà, en el qual Déu va demanar a Abraham (a l’Alcorà anomenat Ibrahim), que immolés el seu únic fill Isaac (Ismaïl) per tal de comprovar la seva fidelitat. Seguint les ordres de Déu, Abraham finalment va sacrificar un xai.

Aquest episodi va ser reproduït pel profeta Muhammad quan va tornar a La Meca l’any 630 després de vuit anys d’exili a la ciutat de Medina. Des d’aleshores, la comunitat musulmana duu a terme el mateix ritual anualment, coincidint amb el pelegrinatge a la Meca. Actualment, a Catalunya, els musulmans realitzen els sacrificis als escorxadors, o encarreguen la carn a les carnisseries islàmiques, de manera que es compleixen les mesures higièniques obligatòries. 

L’aid al-adha també és celebrada com la festa del perdó i la festa del record, perquè és considerada una ocasió propícia per reconciliar-se amb familiars i coneguts, i per visitar els difunts i dipositar ofrenes a les seves tombes.

La diada s’inicia amb l’oració comunitària on l’imam lloa les virtuts del gest d’Abraham. Posteriorment, cada família musulmana es reuneix per a un àpat comunitari.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia