Acció Exterior i Unió Europea

Una delegació de l'Agència Catalana de Cooperació visita zones afectades pel conflicte de l'estiu passat al Líban

query_builder   17 novembre 2006 15:20

event_note Nota de premsa

Una delegació de l'Agència Catalana de Cooperació visita zones afectades pel conflicte de l'estiu passat al Líban

Una delegació de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)encapçalada pel seu director en funcions, Àlex Masllorens, viatja al Líban aquest cap de setmana per visitar el sud del país i les zones més afectades pel conflicte amb Israel. La delegació catalana visitarà camps de refugiats, s'entrevistarà amb ministres del Govern libanès i responsables de la reconstrucció del país i es reunirà amb el PNUD i ONG libaneses.

L’equip de l’ACCD visitarà els barris i rodalies de la capital, Beirut, més afectats pels bombardejos israelians i també, al sud del país, les poblacions de Nabatieh i Marjayoun, on es reunirà amb l’ONG Secours Populaire Libanais (SPL) i amb altres actors civils i de cooperació a la zona, com el PNUD. També es faran contactes institucionals amb autoritats polítiques libaneses, com els ministres de Cultura, Tarek Mitri, i d’Afers Socials, Nayla Moawad.

En un primer moment la resposta de l’ACCD al conflicte del Líban va consistir en una subvenció de 75.000€ a l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i la seva contrapart libanesa, Secours Populaire Libanais, per atendre unes 450 famílies del sud del Líban desplaçades pel conflicte a la ciutat de Sidó.

 El 31 d’agost, 20 dies després de l’alto-el-foc, es va celebrar a Estocolm una conferència de donants pel Líban per posar en comú les línies d’actuació de diversos governs per a la reconstrucció del país. Considerant les principals necessitats detectades per les agències coordinadores de Nacions Unides, l’ACCD es va comprometre a aportar mig milió d’euros per al procés de reconstrucció al país, enfortir el teixit social i recuperar el sistema bàsic de salut i l’aprovisionament i accés a l’aigua potable.

El conflicte entre Israel i el Líban va allargar-se 33 dies, entre el 12 de juliol i l’11 d’agost. Els bombardejos van provocar la mort de 1.200 libanesos, la majoria dels quals civils, la destrucció de moltes infraestructures i habitatges del sud del Líban i de barris sencers de la capital, Beirut, i el desplaçament  de les seves cases de gairebé un milió de persones.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia