L'ACCD té obertes, a dia d'avui, cinc convocatòries d'ajuts per valor de prop de sis milions d'euros que es destinen a la subvenció de projectes per al desenvolupament

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) té entre les seves funcions donar suport a iniciatives que duguin a terme les organitzacions o entitats catalanes en cooperació al desenvolupament, construcció de pau i acció humanitària. En aquest sentit, obre diverses convocatòries anuals per recolzar projectes que es duguin a terme en aquest camp. A dia d’avui, té obertes cinc convocatòries d’ajuts per a projectes que duguin a terme agents empresarials, entitats juvenils, universitats i ONG que actuen en l’àmbit de l’acció humanitària i l’enfortiment de les capacitats.

Aquestes convocatòries se sumen a les ordinàries que es van concedir a finals de juny per valor de 10.700.000 euros, destinades a projectes de cooperació al desenvolupament i de sensibilització i educació, així com per a les destinades a projectes de construcció de pau. Aquest 2006, a més, també s’ha obert una línia específica d’ajuts destinada a la zona devastada per l’huracà STAN, a Centreamèrica.

Convocatòria per a la concessió d’ajuts per a l’impuls de la participació dels agents empresarials catalans en la cooperació al desenvolupament

El Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA) i l’ACCD impulsen conjuntament aquesta iniciativa per donar suport als projectes de cooperació que portin a terme els agents empresarials catalans en determinats països i zones en vies de desenvolupament. Els beneficiaris, que poden sol·licitar aquest ajut fins el proper 30 de setembre, són les organitzacions patronals, les cambres de comerç i indústria, les associacions empresarials i centres de serveis a empreses de Catalunya. Aquesta convocatòria té un pressupost global d’1.210.000 d’euros.

Convocatòria a entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió de subvencions a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional a països i pobles en desenvolupament, o bé per recolzar estades de solidaritat així com els treballs per a l'increment de les actuacions d'educació i sensibilització a Catalunya. Per aquesta convocatòria, a la qual es poden presentar les sol·licituds fins al 8 de setembre, es destinen 300.000 euros.

Convocatòria de subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional en l’àmbit universitari

Aquesta convocatòria dóna suport a aquelles accions que impulsen la sensibilització, la formació, la investigació i la transferència de coneixement en l’àmbit de la cooperació per al  desenvolupament i la solidaritat internacional. Adreçada a les universitats i xarxes universitàries catalanes, compta amb un pressupost d’1.500.000 euros. En aquest cas, el termini de presentació de les sol·licituds per tenir opció a la subvenció és fins al 22 de setembre de 2006.

Convocatòria de subvencions per a organitzacions no governamentals en matèria d’acció humanitària

Amb aquests ajuts es vol donar suport a entitats especialitzades en l’acció humanitària, per tal que disposin de recursos econòmics per implementar projectes d’acció humanitària. El termini de presentació de sol·licituds és de fins al dia 22 de setembre de 2006 i l’import màxim de les subvencions previstes en aquesta convocatòria és d’1.800.000 d’€.

Convocatòria de subvencions destinades a l'increment i l'enfortiment de les capacitats d'acció i d'incidència de les ONG catalanes

L’objecte d’aquestes bases és la concessió de subvencions per a actuacions concretes que realitzin les entitats amb menys capacitat d’incidència però amb un teixit sòlid i consolidat en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, la pau i els drets humans amb la finalitat d’incrementar i enfortir les seves capacitats d’acció i d’incidència. Poden ser beneficiàries d’aquestes subvencions aquelles entitats que treballin en els àmbits de l’acció humanitària i d’emergència, d’educació per la pau i drets humans, així com aquelles organitzacions o col·lectius d’immigrants que fomentin les relacions de cooperació, codesenvolupament i la solidaritat amb els seus països d’origen. L’import de les subvencions previstes en aquesta convocatòria és de 800.000 euros i el termini de presentació de les sol·licituds és fins al 22 de setembre de 2006.