El consell executiu, reunit avui, ha donat reconeixement oficial a l'associació "Catalans UK". Amb aquest reconeixement ja són 115 les comunitats catalanes de l'exterior (CCE) que treballen amb el suport del Govern català per projectar Catalunya al món.

La nova entitat, creada el 2006, és una organització sense ànim de lucre amb prop de 200 membres i simpatitzants, la majoria d’ells basats a la ciutat de Londres. El seu objectiu és donar a conèixer i promoure la llengua i cultura catalanes al Regne Unit entre els britànics I els catalans residents en aquest país.

Amb aquest reconeixement, Catalans UK pot beneficiar-se d’un ampli catàleg de serveis per part de la Generalitat com l’enviament de publicacions periòdiques catalanes, l’organització de cursos de català, ajuts a la creació de pàgines web, beques per a estudis de postgrau a Catalunya, estades a Catalunya destinades a joves, exposicions internats o descomptes per poder veure la Televisió de Catalunya Internacional (TVCi), entre d’altres.

Les Comunitats Catalanes de l’Exterior és el terme que designa, d’ençà de la promulgació de la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l’exterior, aquelles agrupacions privades de gent catalana i estrangera catalanòfila arreu del món (casals, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials, etc.) que el Govern català ha reconegut per acord oficial. Aquestes entitats tenen com a objectius principals la promoció de Catalunya entre la societat civil i el suport a la gent catalana resident a l’exterior de Catalunya. Actualment, són essencialment una finestra cultural de Catalunya en la terra que les acull. Actualment la presència de comunitats a l’exterior oficialment reconegudes pel Govern de la Generalitat és de 115 a gairebé 40 països d’arreu del món.