El Centre Cultural de São Paulo organitza, un estiu més, la mostra de cinema català de la ciutat brasilera. De l'1 al 6 d'agost es projectaran tres pel·lícules diàries en diferents sessions, totes elles amb entrada gratuïta. Els films són actuals i han estat premiats en festivals de cinema nacionals i internacionals.

Amb la col·laboració de l’Associação Cultural Catalonia, el IV Festival de Cinema Catalão reunirà pel·lícules de temàtica variada sense canviar el denominador comú que el caracteritza: la catalanitat de directors, actors o productors.

Pel·lícules tan diferents com Tapas, La camarera del Titanic, Seres queridos o La ciudad de los prodigios omplen enguany el cartell de la mostra. Donar a conèixer aquests artistes catalans i divulgar la ciutat de Barcelona com a plató cinematogràfic són els principals criteris per escollir-les.

L'organització del festival espera rebre més de 50 persones diàries durant una setmana. El director cultural de l’Associació, Miquel Serra, assegura que “cada nova edició ha tingut més i millor acollida” quan parla de l’evolució de la mostra. Llicenciat en Filosofia i Teologia, Serra farà una conferència el segon dia del festival sobre la història del cinema català, just abans de la projecció de Juana la Loca.

El cost d’organització del Festival és de 1.400 euros, dels quals el Programa de Suport a les Comunitats Catalanes de l’Exterior del Departament de la Presidència n’aporta 1.000 euros, és a dir, el 70% del total.

Per més informació del festival, només cal que consulteu l’adreça web: http://www.catalonia.com.br/atividades_cinema_mostra4.asp

Programació:

Dia 01
16h (Tapas)
18h (Seres Queridos)
20h (La ciudad de los prodígios)

Dia 02
16h (La Camarera del Titanic)
18h (En la Ciudad)
20h (Palestra: Breve história do cinema catalão), com Miguel Serra de Rosanas – Diretor Cultural do Catalonia e em seguida (Juana la Loca)

Dia 03
16h (Seres Queridos) e (Kràmpack)
19h (Tapas)
20h45 (La ciudad de los prodígios)

Dia 04
16h (Juana la Loca)
18h (En la Ciudad)
20h (La Camarera del Titanic)

Dia 05
16h (En la Ciudad)
18h (Juana la Loca)
20h (Seres Queridos) e (Krámpack)

Dia 06
16h (La ciudad de los prodígios)
18h30 (La Camarera del Titanic)
20h15 (Tapas)