Ahir a la tarda va tenir lloc la signatura d\'un conveni de col.laboració entre l\'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya i la Direcció Nacional de Educació Intercultural Bilingüe (DINEIB) de l\'Equador per desenvolupar un projecte d'enfortiment de l'educació bilingüe i de professionalització de les comunitats indígenes.

La signatura de l’acord, a càrrec del director de l’ACCD, Àlex Masllorens, i del responsable de la DINEIB, Mariano Morocho, és el primer punt de partida per a la posada en marxa del projecte Sasiku (el nom d\'una líder de la nacionalitat indígena Sàpara que va treballar i lluitar per al reconeixement del seu idioma i de la seva cultura, una de les més minoritàries de l\'Equador).

Aquest projecte enfortirà globalment fins al 2010 el sistema d’educació intercultural bilingüe (SEIB) de l’Equador mitjançant el suport a la Comissió Nacional d’Educació Bilingüe per reforçar-la com a institució que aposta per aquest model d’educació com una política pública de l’Estat.

A més, es treballarà amb les nacionalitats indígenes amazòniques i de la costa, les més minoritàries del país i les que necessiten augmentar els esforços per evitar que es perdin definitivament els seus idiomes i també la seva cultura. El projecte ajudarà a normativitzar idiomes com el sàpara o el wao, tot formant professors llicenciats en educació intercultural bilingüe que puguin impartir una educació de qualitat als petits i als joves de les diferents nacionalitats. També s\'engegarà una llicenciatura pilot per a millorar les capacitats de lideratge i de gestió pública de líders i dirigents indígenes.