L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) ha signat aquest migdia acords de col·laboració amb les sis entitats receptores de les subvencions dels convenis d'acció humanitària 2006. Aquest és el segon cop que l'ACCD resol una convocatòria pública de convenis d'acció humanitària perquè les ONG executin projectes d'atenció a les víctimes de diferents tipus de desastres i de prevenció de riscos i reducció de vulnerabilitats en els països que pateixen una situació d'emergència.

Enguany s’han presentat 12 propostes a la convocatòria, de les quals s’han aprovat sis per un valor total d’1.800.000 euros. Els convenis els han signat el director en funcions de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Àlex Masllorens, i representants de les sis ONG que reben la subvenció: Acció contra la Fam, Ajuda en Acció, Creu Roja a Catalunya, Farmacèutics Mundi, Intermón Oxfam i Metges sense Fronteres.

L’objectiu dels convenis de col·laboració és que les entitats especialitzades en acció humanitària disposin de recursos econòmics per implementar els seus projectes. Del conveni se’n derivaran propostes d’intervencions concretes en àmbits com la salut, la distribució d’aliments i la nutrició, aigua i sanejament, prevenció de desastres i distribució de productes no alimentaris i estructures d’aixopluc.

La Generalitat de Catalunya ha expressat la voluntat que l’acció humanitària sigui una línia estratègica de la cooperació catalana, tal com reflecteix el futur nou Pla Director de la cooperació 2007-2010, pendent d’aprovació al Parlament de Catalunya. L’ACCD ha apostat per incrementar la qualitat de les actuacions en acció humanitària des de Catalunya amb la creació de nous instruments per desenvolupar les intervencions humanitàries (convenis) o mecanismes de coordinació com el Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència.