La Generalitat, representada pel seu secretari d'Afers Exteriors, Albert Royo, participarà dilluns vinent, 11 de desembre, a Amman (Jordània) en una trobada de donants internacionals organitzada per l'Agència de les Nacions Unides per a l'Ajut als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA). És el primer cop que el Govern de Catalunya participa en una trobada de donants de Nacions Unides al mateix nivell dels estats presents. El motiu: la solidaritat amb la població refugiada palestina.

A la trobada de donants internacionals de l’UNRWA hi participaran també representants dels estats que col·laboren amb aquesta agència de Nacions Unides, així com dels països que acullen refugiats palestins (Jordània, Síria i el Líban). Els representants d’UNRWA faran un repàs de la missió d’ajut a la població refugiada palestina i de la situació sobre terreny, sobretot pel que fa a Cisjordània i Gaza.

El secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Albert Royo i Mariné, ha explicat que “el Govern de Catalunya ha multiplicat els actes de compromís amb la pau i la cooperació exterior en els darrers tres anys mitjançant acords estables amb diverses agències de Nacions Unides i missions d’observació electora. D’aquesta manera es consolida com un actor compromès i responsable a nivell mundial al mateix nivell dels estats”.

El 2004, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) va signar un acord de col·laboració amb UNRWA, que ha estat el marc a partir del qual, el 2005, es va finançar la reconstrucció d’un centre de salut a Nusseirat, a la Franja de Gaza, mentre que, el 2006, s’ ha reconstruït l’escola elemental de Deir el Balah, també a Gaza. En el primer cas, l’ACCD va aportar 360.000 euros i en el segon, 445.000 euros. En el marc d’aquesta trobada de donants d’Amman, la Generalitat de Catalunya acordarà amb UNRWA la contribució per al 2007.