Catalunya "consolida així la presència en organismes internacionals assumint el mateix nivell de responsabilitat que els estats", com ha dit avui el secretari d'Afers Exteriors, Albert Royo i Mariné, que ha afegit que Catalunya "és un dels principals donants mundials a la Campanya". El Secretari ha subratllat que Catalunya vol "normalitzar la presència del Govern en sistemes multilaterals com el de Nacions Unides" i ha refermat el compromís amb la lluita contra la pobresa.

La Generalitat va ser pionera el desembre de 2005 en ser el primer ens subestatal en signar un acord estratègic plurianual amb la Campanya. L’ONU ha posat de relleu en diverses ocasions la importància de l’exemple català, que ha explicat a països com els Estats Units. A més, l’any passat la Campanya va obrir una oficina permanent a Barcelona que treballa estretament amb la seu a Nova York per definir l’estratègia mundial que li ha de permetre sumar incorporacions d’ens subestatals, regionals i locals de tot el món. Ara la Campanya convida el Govern a participar a la Taula de Donants, com ja fa amb els estats. El Govern serà representat a la reunió, que es fa demà dimecres a Nova York, per Àngel Mesado, responsable de les Relacions amb els Organismes Internacionals de la Secretaria d’Afers Exteriors. L’any passat l’aportació de la Generalitat a la Campanya va ser d’un milió de dòlars, i aquest any té previst renovar-hi el suport. El Govern català dóna també suport a altres organismes de Nacions Unides com el Fons de Població, el Fons de Desenvolupament per a la Dona, el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament o l’Agència de les Nacions Unides per a l’Ajut als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient. Els Objectius de desenvolupament del Mil•lenni tenen com a objectiu eradicar la pobresa extrema; aconseguir que tots els nens i nenes puguin anar a l’escola primària; promoure la equitat de gènere; reduir la mortalitat infantil; millorar la salut materna; combatre la SIDA, la malària i altres malalties, treballar cap a un desenvolupament sostenible i assolir una aliança global cap al desenvolupament per a l’any 2015.

Foto de recurs: Catalunya participa a la Taula de Donants després de l’acord de 2005 entre l’ara secretari d’Afers Exteriors, Albert Royo i Mariné, i la Coordinadora Executiva de la Campanya, Eveline Herfkens Barcelona,