La Maison de la Catalogne a Paris ha preparat un ampli programa d'activitats amb motiu de la celebració del Dia de Sant Jordi que inclou, a banda de la tradicional venda de llibres, conferències, exposicions, projeccions audiovisuals i concerts, amb el Jazz com a tema central de la celebració.

Els dies 23 i 24 la Maison celebrarà una jornada de portes obertes durant la qual s’obsequiarà els visitants amb les tradicionals roses, així com punts de llibre sobre Sant Jordi i altre material divulgatiu sobre Catalunya. D’altra banda, se cediran espais perquè diferents llibreries i associacions hi instal·lin els seus estands, com la llibreria Pam de Nas, l’única llibreria catalana de París, i la revista Jaç, dedicada al jazz, el blues i les músiques improvisades, editada en català. Associacions catalanes com el Casal de Catalunya a París i l’Amicale des Catalans també disposaran del seu espai. Durant els dos dies es projectaran ininterrompudament audiovisuals que mostraran les darreres produccions musicals catalanes de L'Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT); entrevistes amb autors catalans i imatges de Catalunya. A més, a més l’Espai Gastronòmic Català oferirà tapes del país.

Els actes centrals del programa giren entorn al festival “Jazz de Catalunya a París”, organitzat per l’Institut Català d’Indústries Culturals, que se celebrarà al mític club de jazz Duc des Lombards els dies 23, 24 i 25 d’abril. El programa del festival inclou les actuacions de Sergi Sirvent & Santi Careta,  Jon Robles & David Mengual,  Ignasi Terraza Trio, Mirage i Jordi Matas Quintet. Amb motiu d’aquesta mostra el dia 23 es presentarà la revista Jaç, a càrrec del seu director, Pere Ponç, i l’endemà, dia 24, Jordi Pujol Baulenas, responsable del segell Fresh Sound i autor del llibre “Jazz a Barcelona 1920-1965” pronunciarà la conferència “Jazz a Barcelona”.

El programa inclou també la inauguració, el dia 23, de l’exposició de fotografies Món Llach. Un recorregut fotogràfic per la vida del cantautor i la presentació del llibre Lluís Llach, sempre més lluny de l’escriptor Omar Jurado i el fotògraf Juan Miguel Morales. Aquesta obra és un recull de textos i fotografies que repassen la trajectòria artística i personal del cantautor de Verges. L’exposició, té el suport de l’Institut Ramon Llull.

Als actes hi assistirà el secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Albert Royo i Mariné, que des del 15 de març ha assumit temporalment la direcció de la Maison de la Catalogne amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva programació cultural i rellançar-la com a Delegació de la Generalitat a França.