Acció Exterior i Unió Europea

La Generalitat signa la constitució d'una comissió bilateral amb la FAO

El secretari d'Exteriors amplia l'acord subscrit pel president Maragall i concreta l'aportació en un milió d'euros a les campanyes contra la fam

query_builder   19 març 2007 18:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa la constitució d'una comissió bilateral amb la FAO

El secretari d'Exteriors amplia l'acord subscrit pel president Maragall i concreta l'aportació en un milió d'euros a les campanyes contra la fam

El Secretari d'Afers Exteriors, Albert Royo i Mariné, i la Directora d'Operacions d'Emergència i Rehabilitació de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), Anne M.Bauer, han signat aquesta tarda a Roma un acord per treballar conjuntament en quatre projectes per la lluita contra la fam i la pobresa al món, en el marc de l'acord signat el setembre pel llavors president Pasqual Maragall, i que es concreta en una aportació d'un milió d'euros. A més, han signat avui un acord addicional pel qual es crea una comissió bilateral Catalunya-FAO, que es reunirà alternativament a Roma i Catalunya. La primera trobada serà aquesta tardor a Barcelona.

“Aquest acord amb Catalunya és el primer d’aquest tipus que ha signat la FAO amb un organisme subestatal”, ha explicat moments després el secretari d’Exteriors, Albert Royo i Mariné. “És un signe més de la voluntat del Govern de permetre que Catalunya faci una contribució positiva als grans reptes internacionals, com és en aquest cas la lluita contra la fam dins un marc multilateral com és la FAO”, ha afegit, tot subratllant que “Catalunya se situa ara entre els 20 principals donants de la FAO, que té 190 membres”. Ja fa dos anys que el Govern s’implica activament en organismes de Nacions Unides.

 La Generalitat i la FAO posaran en marxa quatre projectes en països prioritaris i preferents de la cooperació catalana: Guatemala, Nicaragua, Etiòpia i Burkina Faso. A Guatemala, es dóna suport a la formació de grups i organitzacions de desenvolupament local, amb un import total de 554.605 euros, dels quals enguany es comprometen 212.800. A Nicaragua, es millorarà la seguretat alimentària nutricional de les comunitats indígenes de Sant Carlos i Wiwinak del municipi de Waspam, amb un import global de 227.272 euros, dels quals 126.672 seran per enguany. A Burkina Faso, s’endegarà un projecte de gestió de l’aigua per a la intensificació agrícola, amb un import total de 117.424 euros. A Etiòpia es treballarà en la diversificació de cultius i desenvolupament del mercat agrícola, per un import de 125.000 euros.

L’acord preveu que el Govern, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, col·laborarà en projectes de cooperació tècnica en els sectors agropecuari, pesquer i forestal destinat a millorar la seguretat alimentària i les condicions de vida de la població rural. A més dels projectes conjunts, la FAO i el Govern Català organitzaran iniciatives destinades a sensibilitzar a l’opinió pública en les qüestions de la inseguretat alimentària i la lluita contra la pobresa.

El Govern català té la seguretat i la sobirania alimentàries com un camp prioritari: la fam és la manifestació més extrema de la pobresa i el Govern se suma al segon dels Objectius del Mil·lenni, que pretén reduir a la meitat el nombre de persones que passen gana al món al 2015.

Barcelona, 15 de març de 2007

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia