El Projecte Carnet Jove Solidari 2006-07, desenvolupat conjuntament per la Secretaria General de Joventut i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i dedicat a les crisis oblidades de l'Àfrica, ja té país de destinació: Etiòpia. Els titulars del Carnet Jove han escollit aquest país d'entre els nou països amb crisis oblidades situats a l'Àfrica a través d'un petit qüestionari online on explicava la situació de cadascun.

L’import a destinar és de 91.431 €, que correspon a un 0,7% de la quota anual de cada Carnet Jove i +25, a més d’una part de cada entrada a la Festa 20 Anys de Carnet Jove, que va tenir lloc al mes de maig.

Projecte de seguretat alimentària a Etiòpia

L’ONG encarregada de desenvolupar el projecte Carnet Jove Solidari serà la Creu Roja, que intervindrà en temes de seguretat alimentària de la població més vulnerable de les woredas (districtes amb 100.000-200.000 habitants) de Tehuledere i Legambo, a Etiòpia.

Les woredas pateixen sequeres cròniques que repercuteixen directament en la desnutrició dels habitants de la zona, i són causa d’una elevada taxa de mortalitat, especialment entre les dones i els nens.

El projecte que implementarà la Creu Roja s’enfocarà a obtenir una millora a l’accés dels aliments, instruint la comunitat i diversificant els conreus; un aprofitament de l’aigua a través de la utilització de tècniques de microreg locals amb la construcció de dics, la preparació de terrenys i la millora de la qualitat del sòl a través de la reforestació. També es formarà la població en temes de salut, nutrició i desenvolupament de projectes agrícoles comunitaris.

El projecte Carnet Jove Solidari està impulsat per Carnet Jove i +25, que depèn de la Secretaria General de Joventut, i compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). Aquest projecte s’adreça als prop dels 450.000 titulars d’aquest carnet amb l’objectiu de sensibilitzar els joves sobre les crisis oblidades del continent africà.