Les juntes directives de les Comunitats Catalanes del Con Sud d'Amèrica es reuniran a Argentina els dies 5 i 6 d'agost per debatre fòrmules que els permetin potenciar la difusió de la cultura i realitats catalanes als seus països. La trobada es farà a la ciutat de La Plata.

Les Comunitats del Con Sud d’Amèrica fa dècades que treballen a favor de la projecció de Catalunya en aquesta part del continent americà. Però encara volen desplegar més esforços per millorar el coneixement que es té de Catalunya. Per això han decidit reunir-se per debatre com afrontar els reptes de futur.

Ho faran en el marc d’un taller de capacitació en gestió d’entitats culturals que els permetrà intercanviar experiències i compartir eines de gestió per aprofitar al màxim tots els recursos al seu abast. S’hi faran sessions sobre planificació d’activitats, finançament, treball en xarxa, estratègies d’inserció social i cultural.

A més, hi intervindran el responsable del Programa de Suport de les Comunitats Catalanes de l’Exterior del Departament de la Presidència, Rafel Caballeria, i la tècnica Elena Rodríguez-Espinar, per tal d’avaluar un futur pla de treball per establir mecanismes de col•laboració i organització d’activitats de forma conjunta.

La Xarxa del Con Sud està formada per 29 Comunitats: 17 a Argentina, tres a Brasil, tres a Equador, una a Paraguai, una altra a Perú, dues a Uruguai i quatre a Xile.

Avui les Comunitats Catalanes de l’Exterior (CCE) han esdevingut punts d’acollida per a catalans i catalanòfils residents a l’estranger i, alhora, àmbits d’informació i difusió de Catalunya a tot el món. Ara hi ha 114 centres i casals reconeguts com a CCE, que es reparteixen per 38 països dels cinc continents. El Programa de Suport a les CCE del Departament de la Presidència els ofereix col•laboració per ajudar a projectar el país a l’exterior.