El director general de Projecció Internacional d'Organitzacions Catalanes de la Secretaria d'Afers Exteriors, Ignasi Doñate, participa, en representació de la Generalitat de Catalunya, en la convenció d'esports internacional "Sport Accord" que se celebra a Beijing del 24 al 27 de d'abril.

L’SportAccord és una de les trobades internacionals en matèria esportiva més importants del món. De celebració bianual, la convenció aplega representants de les 100 Federacions d'Esports Internacionals afiliades a GAISF (Associació General de Federacions d'Esports Internacionals), ASOIF (Associació de Federacions Internacionals d’esports olímpics d’estiu) i l'AIOWF (Associació de les Federacions Internacionals d’esports olímpics d’hivern), així com el Comitè Executiu del Comitè Olímpic Internacional, juntament amb patrocinadors, mitjans de comunicació esportius, entitats promotores d’esdeveniments esportius i representants governamentals. La convenció té com objectiu oferir als participants un espai de trobada des d’on fomentar relacions i xarxes, intercanviar coneixement i desenvolupar idees.

 La participació del govern de la Generalitat en aquesta trobada té com a objectiu donar a conèixer Catalunya com a país esportiu, per tal d’optimitzar les nostres instal.lacions esportives d’alt nivell (CAR, Circuït de Catalunya, etc), posar-les al servei de l’esport internacional i del xinès en particular. La presència catalana pretén atraure l’atracció mundial envers Barcelona i Catalunya, com a seus idònies per a la celebració tant d’esdeveniments esportius com de congressos. Finalment, es vol ser motiu d’atenció per part dels mitjans de comunicació esportius d’àmbit internacional per la capacitat i potencialitat que té el sector esportiu en la societat catalana.

Durant la seva estada a Beijing, Ignasi Doñate també mantindrà reunions amb l’administració xinesa, en concret amb els responsables de la projecció exterior de l’esport xinès.