De cara a la campanya de rebaixes que comença demà 1 de juliol a tot Catalunya, l’Agència Catalana del Consum (ACC) recorda que la realització de rebaixes és una decisió del comerciant, així com la seva durada que serà com a mínim d’una setmana amb un màxim de dos mesos.

A més, l’ACC recomana als consumidors seguir els següents consells:

1. Fer una llista dels productes que interessen, d’acord amb el pressupost.

2. Comparar preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu habitual, tant a l’aparador com a l’interior de l’establiment.

3. Examinar el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que té a preu no rebaixat, sense defectes.

4. Diferenciar les vendes en rebaixes d’altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals com les vendes en liquidació, les vendes en saldos, i les ofertes. Els productes rebaixats han d’estar diferenciats de la resta.

5. Comprovar si l’establiment admet habitualment les targetes de crèdit com a manera de pagament. També ha d’admetre aquest sistema en període de rebaixes.

6. Llegir detingudament les etiquetes, les instruccions d’ús i les característiques del producte. Així mateix, cal conservar els catàlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves característiques.

7. Els productes han d’estar etiquetats en català i/o castellà, d’acord amb la Llei de Política Lingüística.

8. Demanar i conservar el tiquet de compra o la factura ja que és la garantia. Si es detecten defectes en el producte, cal dirigir-se a l’establiment on s’ha adquirit i adjuntar el tiquet de compra.

9. Demanar el comerciant la possibilitat de canviar el producte. L’establiment no té l’obligació de canviar un producte en perfecte estat, excepte que així ho anunciï.

10. Tots els comerços han de disposar de fulls de reclamació/Denúncia.

Divendres, 30 de juny de 2006