El departament de Treball de la Generalitat ha obert tres expedients informatius per determinar les causes dels tres accidents laborals que en les darreres hores han comportat la mort de quatre treballadors.

Tant en el cas de l’accident del districte de Sant Martí de Barcelona, on han mort dues persones, com en els que s’han produït a Reus i a Sabadell, s’ha personat un inspector de treball acompanyat d'un tècnic del Departament de Treball i han obert un expedient informatiu.

Aquests expedients han de servir per determinar les causes que han provocat els tres accidents així com les possibles responsabilitats empresarials derivades, si es comprova que s’ha incomplert la llei de prevenció de riscos laborals. A més, es comunicarà a la Fiscalia el resultat de les tasques d’investigació.

El director general de Relacions Laborals, Salvador Álvarez, ha lamentat aquestes morts i ha insistit en la necessitat que les empreses del sector “inverteixin més en prevenció de riscos laborals, que quan es facin les contractes destinin unes quantitats exclusives i justificades a adoptar mesures de prevenció a les obres i a incrementar la formació dels treballadors”.

Segons el director general de Relacions Laborals s’ha de formar especialment “els treballadors immigrants, que de vegades tenen més dificultats d’entendre les obligacions que tenen a l’hora de complir la normativa”.

Dimarts, 13 de febrer de 2007