El Departament de Treball i Indústria ha donat suport a quatre empreses per a crear la seva figura d’agent per a la igualtat i a onze per elaborar un Pla d’Igualtat a través de l’Ordre per al foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit laboral a Catalunya durant l’any 2005. De la tasca dels agents per a la igualtat i dels plans d’igualtat es beneficien 5.890 treballadors i treballadores. El Departament ha adjudicat un total de 141.317,73 euros a aquests quinze projectes i per al 2006 té pressupostat 600.000 euros ampliables. En total, en els anys 2005 i 2006 s’hauran destinat més de 740.000 euros al foment de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a la feina.

Aquests són els principals resultats de la primera convocatòria de l’Ordre per al foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en les relacions laborals a Catalunya que es va presentar l’octubre de l’any 2005. Aquesta iniciativa, que introdueix la perspectiva de gènere en totes les accions de l’empresa, és pionera a tot l’Estat.

D’aquesta manera, el Departament de Treball i Indústria s’avança a les previsions del projecte de Llei d’Igualtat entre Dones i Homes, que va aprovar el Consell de Ministres el passat mes de juny, en el qual s’obliga a elaborar i aplicar plans d’igualtat especialment a aquelles empreses de més de 250 treballadors.

La directora general de Relacions Laborals, Mar Serna, ha explicat aquest matí que “hi ha empreses que impulsen iniciatives com aquesta voluntàriament ja que forma part del seu marc de responsabilitat social”. Serna ha afegit que “millorar la igualtat de les oportunitats entre dones i homes no és només una responsabilitat de les administracions públiques sinó que també ho és de les empreses que vulguin ser socialment responsables respecte als seus propis treballadors i treballadores i respecte a la societat”.

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Snack Ventures en són alguns exemples d’aquestes empreses. Mar Serna ha avançat que “per aquesta nova convocatòria de 2006 es podran beneficiar de les subvencions fins a 90 empreses”.

L’objectiu del Departament a través d’aquesta ordre és donar suport a les empreses, associacions i federacions, que en l’àmbit de les relacions laborals, adoptin mesures per fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com millorar els resultats respecte de la paritat en tots els estaments jeràrquics de la seva organització.

Més recursos per al 2006

El Departament de Treball i Indústria aposta clarament per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en el treball. Per aquest motiu, aquest any 2006 torna a convocar l’ordre per al foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en les relacions laborals a Catalunya de 2006 amb una dotació pressupostària de 600.000 euros ampliables. Les empreses interessades en presentar-se a la convocatòria tenen de termini fins al 15 de setembre.

La nova Ordre consta de tres programes als quals poden optar les empreses que ho desitgin:

- Pla d’Igualtat a l’empresa de 10 o més persones treballadores: les empreses podran elaborar plans d’igualtat que permetin fer una anàlisi de la situació actual de l’empresa i establir possibles alternatives per a millorar en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats. Es concediran ajuts que poden arribar fins al 70% del cost total que comporti, degudament pressupostat i justificat, l’elaboració d’un Pla d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones dins de l’empresa, sigui per personal capacitat de la pròpia empresa o sigui mitjançant l’encàrrec a una entitat especialitzada. La quantitat màxima de la subvenció és de 8.000 euros.

-Agent per a la igualtat d’oportunitats de 100 o més persones treballadores: les empreses podran incorporar en el seu personal l’agent per a la igualtat, a fi i efecte d’introduir la perspectiva de gènere en les diferents accions que es desenvolupin a l’empresa. Es concediran ajuts consistents en una quantitat màxima equivalent al 70% del cost de la retribució bruta anual que comporti la contractació laboral indefinida d’una persona per portar a terme dins de l’empresa les funcions d’agent per a la igualtat. La quantitat màxima de la subvenció és de 15.000 euros.

- Agent per a la igualtat en associacions o federacions: les empreses podran incorporar en el seu personal l’agent per a la igualtat, a fi i efecte d’introduir la perspectiva de gènere en les diferents accions que es desenvolupin a l’associació o federació en tant que empresa, i de manera externa en relació a les seves associades. Es concediran ajuts consistents en una quantitat màxima equivalent al 70% del cost de la retribució bruta anual que comporti la contractació laboral indefinida d’una persona per portar a terme dins de l’empresa les funcions d’agent per a la igualtat. La quantitat màxima de la subvenció és de 15.000 euros.

Els projectes que es presentin han de complir tres requisits obligatoris: garantia del compromís de la Direcció en relació a la realització del Projecte i al foment d’accions de sensibilització a tots els nivells de l’organització empresarial: participació i implicació de la representació unitària i/o sindical de les persones treballadores en el Projecte; i comunicació i llenguatge no sexista. A més, hauran de triar 3 requisits de 7 optatius.

Amb aquesta ordre es dóna compliment a les mesures recollides a l’Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana per fomentar la igualtat d’oportunitats, lluitar contra la discriminació per motius de gènere i avançar en l’àmbit de la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

Dilluns, 24 de juliol de 2006