Arran de la notícia publicada avui sobre l’autorització del projecte de cicle combinat a Riba-Roja d’Ebre per part del Ministerio de Medio Ambiente, el Departament de Treball i Indústria de la Generalitat informa:

1. El Govern central, en concret, el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, és el competent per atorgar l’autorització, l’aprovació del projecte i la declaració d’utilitat pública desprès de rebre tot l’expedient tramitat pel Departament de Treball i Indústria de la Generalitat.

2. El Ministerio de Medio Ambiente no dona cap autorització sinó que emet una Declaració d’Impacte Ambiental un cop que ha rebut un informe preceptiu del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

3. En el cas del projecte de central de cicle combinat de Riba-Roja d’Ebre, el pronunciament del Ministerio de Medio Ambiente, del que se n’ha fet ressò la premsa, no es cap autorització.

4. El Ministerio de Medio Ambiente ha comunicat que l’empresa promotora ha constituït un aval del 2% del pressupost del projecte. Sense aquest aval, que s’ha de presentar abans d’iniciar el tràmit de declaració ambiental, es procedeix a la cancel.lació de la sol.licitud.

5. El Departament de Treball i Indústria ha elaborat l’anunci d’informació pública del projecte de cicle combinat de Riba-Roja d’Ebre que properament es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

6. La política del Govern de la Generalitat, i així es veu reflectit en el Pla de l’Energia de Catalunya, és la d’acostar els centres de producció a les àrees de consum. És un dels criteris prioritaris del Govern per donar el seu vist-i plau a les noves instal.lacions com, per exemple, les centrals de cicle combinat. A més, aquesta mesura permetrà evitar totes les pèrdues d’energia que es produeixen en els transport.

7. El Govern de la Generalitat treballa per la implementació de les infraestructures energètiques necessàries per Catalunya i, sobre la base del diàleg i de l’enteniment, apela a la bona actitud de tothom perquè siguin una realitat.

8. Amb aquesta nota, el Departament de Treball i Indústria vol explicar i aportar llum sobre el tràmit d’autorització aplicable als projectes de generació elèctrica de més de 50 MW com és el cas del de cicle combinat de Riba-Roja d’Ebre.

Dijous, 13 de juliol de 2006