La nova pàgina web del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha rebut des de la seva posada en marxa, el passat mes de gener, 353.059 visites de diferents usuaris, tot i que en total han estat 557.713 les visites registrades al portal. L’objectiu de la nova ‘oficina virtual’ del SOC és facilitar la cerca de feina als treballadors i l’oferta de llocs de treball a les empreses que ho requereixin, així com agilitzar i descentralitzar els processos administratius necessaris.

El SOC preveu que a partir del proper setembre la seva pàgina web pugui identificar als usuaris mitjançant certificats digitals, amb seguretat, i que aquests puguin renovar la seva demanda de treball, imprimir el DARDO (la cartilla de l’atur) y consultar el seu currículum des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. A l’octubre, els usuaris podran presentar la seva candidatura a una oferta web i canviar la seva situació administrativa. Finalment, el proper desembre les empreses podran inscriure les seves ofertes laborals i modificar els currículums en línia.

El Director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Francesc Castellana, ha explicat aquest matí en roda de premsa que “a partir del 15 de setembre la ‘oficina virtual’ del SOC passaria de ser un element merament d’informació, orientació i assistència tècnica a un element de gestió administrativa, prèvia identificació de l’usuari”.

La primera oficina de treball

Castellana també ha explicat que “en acabar l’any 2006 més del 80% dels tràmits administratius per inscriure’s a les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG) es podran fer a través de la pàgina web”  i, per tant, es consolidarà la que ja és la primera oficina del SOC en volum de visites i demandes. L’objectiu d’aquesta nova eina, segons el Director del SOC, és “simplificar tota la tasca administrativa que es realitza a les OTG per qualificar i donar més temps per les altres tasques de seguiment personalitzat”; concretament, l’entrevista inicial que es realitza quan l’usuari s’inscriu al SOC i l’entrevista de disponibilitat, que es concreta abans de derivar al demandant a una oferta de treball disponible.

Aquests serveis que ofereix la nova eina del SOC suposen un important avanç i s’afegeixen als que ja oferta l’antic portal del Servei d’Ocupació de Catalunya: informació institucional sobre el funcionament de l’ens, consells i ajuda en els diferents processos administratius, ofertes de treball en línia i un localitzador de cursos de formació segons les necessitats del demandant.

La posada en marxa d’aquest instrument respon a la necessitat de l’Administració catalana d’oferir a les persones que viuen i treballen a Catalunya una sèrie de nous serveis que facilitin l’accés i simplifiquin la cerca i oferta de treball. A més, amb aquesta iniciativa, el SOC intenta promoure la utilització de les noves tecnologies i disminuir l’escletxa digital per fer més efectiva la recerca d’un lloc de treball.

Divendres, 18 d’agost de 2006