Empresa i Treball

Endesa retira una reclamació de responsabilitat patrimonial contra la Generalitat per més de 18 milions d'euros

El Conseller de Treball i Indústria celebra que finalitzi el període confrontació jurídica que no produïa cap benefici en la qualitat del subministrament elèctric

query_builder   21 octubre 2005 15:01

event_note Nota de premsa

Endesa retira una reclamació de responsabilitat patrimonial contra la Generalitat per més de 18 milions d'euros

El Conseller de Treball i Indústria celebra que finalitzi el període confrontació jurídica que no produïa cap benefici en la qualitat del subministrament elèctric

L’empresa Endesa Distribución Eléctrica ha retirat la reclamació de responsabilitat patrimonial contra l’Administració de la Generalitat de Catalunya per valor de 18.269.348 euros.

El Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, ha valorat positivament aquesta decisió “perquè suposa l’acabament d’un procés obert per l’anterior Govern on la manera d’arreglar la qualitat del subministrament elèctric es feia en base a contenciosos jurídics que posaven en risc les finances de la Generalitat sense que es produís cap millora del subministrament elèctric”.

Amb la retirada de la reclamació judicial, ha dit Rañé, “finalitza el període de confrontació jurídica i burocràtica que no produïa beneficis en la qualitat del subministrament elèctric”, i ha afegit que la política del nou Govern de “negociació amb l’empresa, fermesa en l’exigència del compliment de les obligacions de la companyia més l’ajuda a les inversions per millorar la qualitat del subministrament” ha contribuït a reduir els talls del subministrament elèctric de manera que Catalunya va passar al 2004 del quinzè al cinquè lloc en la classificació del TIEPI (Temps d’Interrupció Equivalent de la Potència Instal.lada) de les comunitats autònomes.

La Generalitat, que considerava mancada de fonament la reclamació patrimonial, celebra la decisió de la companyia elèctrica d’abandonar la via judicial, per centrar-se en el diàleg i la concertació amb l’objectiu de seguir incrementant la qualitat del subministrament elèctric a Catalunya.

La política en l’àmbit energètic del Departament de Treball i Indústria, basada en l’impuls de les inversions de les companyies elèctriques per millorar les infraestructures que garanteixin un subministrament de qualitat, com el Pla Tramontana, s’ha demostrat encertada com ho prova la reducció d’un 44’31% del Temps d’Interrupció Equivalent a la Potència Instal.lada (TIEPI) al 2004 a Catalunya. Amb aquesta reducció, Catalunya va ser la cinquena comunitat autònoma amb un TIEPI més baix, quan al 2003 ocupava la quinzena posició.

L’origen del recurs

La companyia elèctrica va interposar un recurs contenciós administratiu contra el Decret 329/2001, aprovat per l’anterior Govern, que donava el vist-i-plau al Reglament de subministrament elèctric i, a finals de 2002, va presentar una reclamació de responsabilitat patrimonial.

El Decret 329/2001, que va entrar en vigor l’1 de gener de 2002, aprovava el Reglament de subministrament elèctric amb l’objectiu de regular les condicions de qualitat en que s’ha de prestar aquest servei, així com incrementar les garanties dels usuaris vers les empreses públiques.

Davant d’aquesta aprovació, l’empresa va presentar el recurs i la reclamació perquè considerava que el Decret autonòmic li imposava unes majors obligacions que no estaven reconegudes en la tarifa elèctrica a l’hora d’establir la retribució per la seva activitat.

El mes de gener de 2005, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul.lar el Decret. Malgrat que la Generalitat va prendre la decisió de no interposar recurs de casació davant la sentència anul.latòria, Endesa va optar per mantenir la tramitació de la reclamació de responsabilitat patrimonial.

Finalment, l’empresa Endesa Distribución Eléctrica ha reconsiderat la seva posició i ha retirat de la reclamació patrimonial presentada davant el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya.

Divendres, 21 d’octubre de 2005

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia