La societat municipal 22@Barcelona i el Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) del Departament de Treball i Indústria han signat un conveni amb l’objectiu d’incrementar la competitivitat de les empreses i els emprenedors del Districte de la Innovació mitjançant l’establiment d’un Punt d’Innovació CIDEM (PIC).

La Xarxa de Punts d’Innovació CIDEM (PIC) està constituïda per 31 organismes de suport empresarial i té l’objectiu de capitalitzar la política d’innovació de Catalunya en el territori tot aprofitant el major coneixement de la realitat local i sectorial dels agents del territori i així desenvolupar actuacions adaptades a les seves necessitats diferencials.

La col·laboració entre el CIDEM i la societat municipal 22@ es basarà en promoure els programes de reforç de la competitivitat dels clústers industrials catalans, i el desenvolupament de nous clústers d’activitats d’alta tecnologia. Els clústers són concentracions geogràfiques de companyies interconnectades, proveïdors especialitzats, empreses de serveis i institucions associades, i han esdevingut una unitat de treball òptima per desenvolupar accions de política industrial d’alt valor afegit.

A més de la col·laboració en matèria de clústers, la integració de 22@Barcelona a la Xarxa de Punts d’Innovació CIDEM permetrà apropar a les Pimes del Districte de la Innovació la informació clau (canvi estratègic, ajuts i subvencions, innovació, fiscalitat, etc.) per a les empreses i/o nous emprenedors de qualsevol activitat.

CIDEM

Organisme autònom del Departament de Treball i Indústria adscrit a la Secretaria d’Indústria, essent un dels seus objectius fomentar el desenvolupament d’aquelles activitats que ajudin a incrementar el nivell de competitivitat de les empreses a Catalunya.

22@Barcelona

El projecte 22@Barcelona està transformant les àrees industrials del Poblenou, que durant més de cent anys fou el principal motor econòmic de Barcelona, en un nou model d’espai de coneixement que promou la col·laboració entre l’Administració pública, l’Empresa i la Universitat amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de la cultura innovadora i del talent.

Dimecres, 23 d’agost de 2006