Empresa i Treball

La contractació indefinida creix prop d'un 34% els onze primers mesos de l'any amb 428.134 nous contractes indefinits

El director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha destacat com a dada positiva que "avui un de cada cinc contractes són indefinits"

query_builder   4 desembre 2006 14:00

event_note Nota de premsa

La contractació indefinida creix prop d'un 34% els onze primers mesos de l'any amb 428.134 nous contractes indefinits

El director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha destacat com a dada positiva que "avui un de cada cinc contractes són indefinits"

El mes de novembre l’atur registrat a Catalunya ha pujat de 1.605 persones, el que suposa un increment del 0,63% respecte a l’octubre. Tot i aquest repunt, la contractació indefinida ha experimentat un important creixement en 108.000 nous contractes de gener a novembre de 2006 respecte al mateix període de 2005, un 33,90% més en termes relatius. D’aquesta manera, els onze primers mesos de l’any s’ha creat un total de 428.134 nous llocs de treball indefinits davant dels 319.752 creats el mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, en termes interanuals l’atur ha baixat de 6.054 persones, amb una reducció del 2,29% respecte al mes de novembre de 2005. Aquesta baixada ha repercutit fonamentalment en els homes, que han registrat una disminució de l’atur de 5.842 persones, mentre que l’atur s’ha reduït de 212 persones en el cas de les dones. Tot i així, des de novembre de 2003 l’atur femení s’ha reduït de gairebé 10.000 persones. En aquests moments hi ha 257.771 desocupats i desocupades a Catalunya.

El Director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Francesc Castellana, ha destacat aquest matí el “salt important que ha experimentat la contractació indefinida”, degut bàsicament a “dues tendències: la conversió de contractes temporals a fixos des de l’entrada en vigor de la darrera reforma laboral, per una banda; i també per la tendència de l’empresariat català a fer més contractes indefinits”.

Entre gener i novembre d’aquest any s’han convertit un total de 215.605 contractes temporals en indefinits, gairebé un 50% més que al mateix període de 2005, quan es van realitzar 143.660 conversions. Segons ha subratllat Castellana, “avui es pot assegurar que un de cada cinc contractes són indefinits”.

Entre l’estiu i el Nadal

El Director del SOC, organisme adscrit al Departament de Treball, també ha explicat el repunt del 0,63% de l’atur perquè “en el mes de novembre conclouen les activitats desplegades pel sector turístic durant l’estiu mentre que encara no ha començat la campanya d’hivern en relació a les Festes de Nadal”. Precisament, cal destacar que l’atur es redueix a tots els sectors excepte als serveis, tot i que respecte al novembre de l’any passat ho fa de forma general a tots els serveis d’activitat.

Per comarques, l’atur baixa una vegada més de forma molt important a la demarcació de Barcelona (-1.115) i de forma més tímida a Lleida (-89), mentre que puja a Girona (+1.461) i Tarragona (+1.348).

Per Francesc Castellana, “el primer repte del mercat laboral català és crear ocupació i el segon que aquesta sigui de qualitat, fet que ha de comportar millors condicions de treball”. En aquest sentit, assegura esperar “que l’any 2006 acabi concloent amb una reducció de l’atur” i que es consolidi la “la tendència de menys atur i més contractació indefinida”.

Dilluns, 4 de desembre de 2006

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia