Empresa i Treball

La Generalitat signa un conveni amb el RCD Espanyol per aplicar mesures de sostenibilitat energètica i mediambiental en el club

query_builder   7 juliol 2005 12:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa un conveni amb el RCD Espanyol per aplicar mesures de sostenibilitat energètica i mediambiental en el club

La Generalitat signa un conveni amb el RCD Espanyol per aplicar mesures de sostenibilitat energètica i mediambiental en el club

L’acord preveu també fomentar els bons usos i costums de socis i treballadors de l‘entitat esportiva

El Departament de Treball i Indústria, el Departament de Medi Ambient i Habitatge, i el RCD Espanyol han signat avui un conveni de col·laboració per afavorir la incorporació de criteris de sostenibilitat energètica mediambiental en les actuacions del club.Mitjançant aquest conveni, la Generalitat  i el RCD Espanyol cooperaran en l’aplicació de mesures d’estalvi i eficiència energètica, aprofitament de les energies renovables, ús racional i estalvi d’aigua, i de minimització i gestió de residus.

El Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, ha dit que, després de signar avui aquest conveni amb el RCD Espanyol, i amb el FC Barcelona l’octubre de 2004, “confio en esperonar a les institucions esportives més petites per què incorporin nous hàbits energèticament sostenibles per contribuir a fer una Catalunya millor mediambientalment”.

Rañé ha afegit que “ la societat ha de conscienciar-se de la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica i de l’ús de les energies renovables. Crec, ha continuat Rañé, que entre tots podem així col.laborar per aconseguir una societat que mantingui el seu benestar i progressi de manera sostenible”.

En concret, la Generalitat donarà suport a l’optimització del subministrament energètic a les instal.lacions i equipaments del RCD Espanyol; afavorirà la implantació d’energies renovables, especialment la solar tèrmica i la fotovoltàica, en les dependències actuals i futures del club blanc-i-blau (en l’actualitat, a Catalunya hi ha al voltant de 70.000 m2 de plaques solars tèrmiques instal.lades i l’objectiu és d’arribar a 500.000 m2 al 2010); i farà una diagnosi energètica dels projectes de nova construcció i dels edificis existents per a identificar les propostes de millora i estalvi energètic.

El Vicepresident Primer del RCD Espanyol, Claudi Biern, ha anunciat que el futur Estadi de l’Espanyol comptarà amb “la coberta de plaques solars fotovoltaiques més important del món”. A més de l’estalvi energètic, amb aquesta instal.lació el club ingressarà al voltant de 600.000 euros anuals amb l’excedent produït d’electricitat”.

Amb aquest acord de col.laboració, la Generalitat i el RCD Espanyol revisaran les instal.lacions de l’aigua al club per fer propostes de millora per reduir-ne el consum i permetre el seu reaprofitament per fer possible la reducció de la factura energètica, rebaixant així els fluxos que s’aboquen al clavegueram.

D’altra banda, s’estudiaran propostes per fer possible la recollida selectiva de residus i la seva conversió en recursos. L’acord preveu també la posada en marxa d’un programa d’informació i formació sobre bons usos i costums en les activitats habituals dels socis i treballadors del RCD Espanyol.

Comissió de Seguiment

La Generalitat posarà a disposició del club els serveis tècnics necessaris per realitzar les tasques d’assessorament en aquests àmbits. Per afavorir totes les mesures, s’ha creat també una Comissió de Seguiment de l’acord de cooperació formada per un representant del Departament de Treball i Indústria, un representant del Departament de Medi Ambient i Habitatge i dos representats del RCD Espanyol.

Els organismes que tractaran directament amb el club les qüestions mediambientals són l’Institut Català d’Energia pel que fa a la implantació de les energies renovables; l’Agència Catalana de l’Aigua pel que fa al reaprofitament de les aigües; i l’Agència de Residus de Catalunya pel que fa a la recollida selectiva de residus.

Dijous, 7 de juliol de 2005

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia