El Departament de Treball i Indústria valora molt positivament l’acord que han signat el comitè i la direcció per resoldre l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat per l’empresa Seat. La directora general de Relacions Laborals del Departament de Treball i Indústria, Mar Serna, ha manifestat que l’acord “era difícil” però ha celebrat que “amb la voluntat de totes dues parts” s’ha pogut finalment arribar a una solució.

Serna ha explicat que aquest acord suposa que totes dues parts “han renunciat a les seves pretensions inicials” per resoldre favorablement “el tema que els afecta”. Aquest és “l’únic acord possible”, ha dit la directora general de Relacions Laborals, perquè permet la reducció del nombre de treballadors i treballadores inicialment afectats per l’expedient que, en concret, queda ara reduït a menys de la meitat de la petició realitzada per l’empresa.

L’empresa ha presentat un Pla Social que garanteix la recol.locació dels treballadors i treballadores que resulten afectats de l’aplicació de l’expedient, presentat per Seat. També s’ha acreditat un Pla Industrial que assegura “amb totes les garanties” la continuïtat de la marca Seat “donant així tranquilitat tan pel que fa al futur de l’empresa com dels seus proveïdors, ha apuntat Serna.

La directora general de Relacions Laborals, Mar Serna, ha agraït la tasca desenvolupada per l’inspector de treball, Javier Suquía, designat com a mediador pel Departament de Treball i Indústria, que ha estat directament encarregat d’ajudar les parts durant tota la negociació, tot respectant la seva autonomia, fins que s’ha formalitzat la signatura de l’acord.

Divendres, 16 de desembre de 2005